I dag smager aftensmaden af ferie under sydlige himmelstrøg. Jeg har lavet en salat med blomkål og kikærter bagt med dukkah, avocadodressing og granatæbler. Der er masser af proteiner og vitaminer.
Vil du have en lidt sundere ret, så skift naanbrødet ud med groft brød.
Hvis du har en færdigkøbt dukkah, kan du naturligvis bruge den, men jeg har vedlagt opskriften på dukkah, som stammer fra bloggen "Valdemarsro". Du finder opskriften her.
Blomkålssalat med Kikærter, Dukkah og Avocadodressing til 2 personer
Ingredienser:
Dukkah:
25 g. hasselnødder
15 g. pinjekerner
25 g. sesamfrø
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1/4 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
friskkværnet peber
Bagt blomkål og kikærter:
½ blomkål (små buketter)
1 ds. kikærter (skyllede og afdryppede)
2 tsk. olie
1½ spsk. dukkah
Avocadodressing:
½ stor avocado
1 dl. vegansk yoghurt naturel
1 potte dild
½ spsk. citronsaft
salt og peber
Desuden:
100 g. ærter (optøede)
½ stor avocado (tern)
½ granatæble (kernerne)
2 naanbrød eller groft brød
Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til dukkah og steg dem ved middel varme på en tør pande til det dufter godt og nødderne bliver lidt brune. Hæld det i en minihakker og kør det fint. Afkøl og opbevar i en plastbøtte eller et lille glas.
2. Bland blomkål, kikærter, olie og dukkah i en skål og fordel på bagepapir på en bageplade. Bag 20 min ved 200 grader luftvarme.
3. Blend avocado, dild, yoghurt og citronsaft og smag til med salt og peber.
4. Anret blomkål og kikærter i to skåle eller tallerkener. Top med avocado, ærter, avocadodressing og granatæblekerner. Server med brød.
Kommentarer
Send en kommentar