I morgen vender hverdagen tilbage, og det betyder, at maden igen skal være sund og fuld af gode grøntsager. Som altid tager jeg udgangspunkt i diverse blade og kogebøger, og denne opskrift har udgangspunkt i en vegetarisk ret i juli måneds Spis Bedre.
Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost (2 personer)
Ingredienser:
250 g. cherrytomater (kvarte)
1 rød peber (små tern)
1 squash (små tern)
2 fed hvidløg (presset)
1 håndfuld basilikum
1 spsk. olivenolie
salt og peber
½ spsk. balsamico
250 g. gnocchi
100 g. vegansk revet ost (f.eks. Violife eller Spir)
Fremgangsmåde:
1. Fordel tomater, peberfrugt, squash, hvidløg og basilikum i et ovnfast fad.
2. Hæld olivenolie over og krydr godt med salt og peber. Vend rundt i det hele, så det bliver godt blandet.
3. Bag grøntsagerne 30 min ved 200 grader.
4. Bring en lille gryde letsaltet vand i kog og læg gnocchi deri. Når de stiger til tops i vandet, hældes dette fra.
5. Mos grøntsagerne godt med en kartoffelmoser og vend basilikum i. Smag til med salt og peber.
6. Bland gnocchi i saucen og drys ost øverst. Tryk osten lidt ned - den skal have væske for at smelte ordentligt.
7. Sæt i ovnen 10 min og server.
Kommentarer
Send en kommentar