Gå videre til hovedindholdet

Vegetable Bake




Jeg mangler ofte et dansk ord for "bake" - som vel egentlig bare betyder "tilberedt i ovnen". I hvert fald er det her en god engelsk bake, som dog på ingen måde smager britisk. Bønner i bunden i tomatsauce, kartofler ovenpå og øverst squash og tomater overhældt med bouilllon. Bouillon og tomat blandes og jævnes af kartoflerne, og det bliver en virkelig lækker sauce.

Vegetable Bake til 2 personer (50 min)


Ingredienser:

1 løg (halve ringe)
2 fed hvidløg (presset)
½ spsk. paprika
½ dl. ketchup
1 dåse hvide bønner
2 spsk. hakket persille
1 stor bagekartoffel (skrældet og i halve skiver)
1 lille squash (skiver)
2 tomater (skiver)
3/4 dl. stærk grøntsagsbouillon
75 g. revet vegansk ost (f.eks. violife)

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Steg løg og hvidløg i lidt olie ca. 10 min til det er blødt.

2. Kog kartoflerne 5 min i letsaltet vand og hæld vandet fra.

3. Tilsæt paprika til løgene og steg kort.

4. Tilsæt ketchup, persille og bønner og varm igennem. Krydr med salt og peber.

5. Fordel bønnerne i bunden af et ovnfast fad og læg kartoffelskiverne over. Krydr med salt og peber.

6. Læg squash og tomater taglagt øverst og krydr med salt og peber.

7. Hæld bouillon over og drys osten øverst. Bag 35 min ved 220 grader. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost

I morgen vender hverdagen tilbage, og det betyder, at maden igen skal være sund og fuld af gode grøntsager. Som altid tager jeg udgangspunkt i diverse blade og kogebøger, og denne opskrift har udgangspunkt i en vegetarisk ret i juli måneds Spis Bedre.  Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost (2 personer) Ingredienser : 250 g. cherrytomater (kvarte) 1 rød peber (små tern) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (presset) 1 håndfuld basilikum 1 spsk. olivenolie salt og peber ½ spsk. balsamico 250 g. gnocchi 100 g. vegansk revet ost (f.eks. Violife eller Spir) Fremgangsmåde : 1. Fordel tomater, peberfrugt, squash, hvidløg og basilikum i et ovnfast fad.  2. Hæld olivenolie over og krydr godt med salt og peber. Vend rundt i det hele, så det bliver godt blandet. 3. Bag grøntsagerne 30 min ved 200 grader. 4. Bring en lille gryde letsaltet vand i kog og læg gnocchi deri. Når de stiger til tops i vandet, hældes dette fra.  5...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...