Jeg mangler ofte et dansk ord for "bake" - som vel egentlig bare betyder "tilberedt i ovnen". I hvert fald er det her en god engelsk bake, som dog på ingen måde smager britisk. Bønner i bunden i tomatsauce, kartofler ovenpå og øverst squash og tomater overhældt med bouilllon. Bouillon og tomat blandes og jævnes af kartoflerne, og det bliver en virkelig lækker sauce.
Vegetable Bake til 2 personer (50 min)
Ingredienser:
1 løg (halve ringe)
2 fed hvidløg (presset)
½ spsk. paprika
½ dl. ketchup
1 dåse hvide bønner
2 spsk. hakket persille
1 stor bagekartoffel (skrældet og i halve skiver)
1 lille squash (skiver)
2 tomater (skiver)
3/4 dl. stærk grøntsagsbouillon
75 g. revet vegansk ost (f.eks. violife)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Steg løg og hvidløg i lidt olie ca. 10 min til det er blødt.
2. Kog kartoflerne 5 min i letsaltet vand og hæld vandet fra.
3. Tilsæt paprika til løgene og steg kort.
4. Tilsæt ketchup, persille og bønner og varm igennem. Krydr med salt og peber.
5. Fordel bønnerne i bunden af et ovnfast fad og læg kartoffelskiverne over. Krydr med salt og peber.
6. Læg squash og tomater taglagt øverst og krydr med salt og peber.
7. Hæld bouillon over og drys osten øverst. Bag 35 min ved 220 grader.
Kommentarer
Send en kommentar