Gå videre til hovedindholdet

Pakoras og Bulgursalat




Denne ret kom med min veganske måltidskasse. Jeg har fået pakoras i den en gang før, og det er virkelig lækkert. Man kan lave det af alle mulige grøntsager, som dyppes i en tyk dej og steges i olie. 

Pakoras og Bulgursalat til 2 personer (45 min)


Ingredienser:

100 g. kikærtemel
2 dl. vand
2 tsk. indisk krydderiblanding eller karry

300 g. søde kartofler (skællet og ½ cm. tykke skiver)
½ squash (1 cm tykke skiver)
1 løg (1 cm tykke både)
100 g. bulgur
1 spsk. citronsaft
½ spsk. olivenolie
½ chili (finthakket)
50 g. tørrede tranebær
½ agurk (midten skrabet ud, små tern)
1 håndfyld mynte (finthakket)

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Pisk kikærtemel, krydderier og vand sammen og lad det står og trække på køl til næste dag (eller et par timer, hvis du ikke er i så god tid)

2. Kog bulgur 5 min i 2 dl. letsaltet vand, tag gryden af varmen og lad det trække 10 min. Køl af mens pakoras steges.

3. Varm ca. 2 dl. olie i en lille gryde - helst slip let.

4. Dyp søde kartofler, squash og løg i dejen og dryp lidt af før det lægges i gryden 6-10 stk. ad gangen. Steg 3-4 min til det er godt gyldent og dryp af på køkkenrulle. 

5. Smag bulgur til med citronsaft, chili, olivenolie, salt og peber og vend agurk, mynte og tranebær i. 

6. Server bulgursalat med stegte pakoras.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ