Denne ret kom med min veganske måltidskasse. Jeg har fået pakoras i den en gang før, og det er virkelig lækkert. Man kan lave det af alle mulige grøntsager, som dyppes i en tyk dej og steges i olie.
Pakoras og Bulgursalat til 2 personer (45 min)
Ingredienser:
100 g. kikærtemel
2 dl. vand
2 tsk. indisk krydderiblanding eller karry
300 g. søde kartofler (skællet og ½ cm. tykke skiver)
½ squash (1 cm tykke skiver)
1 løg (1 cm tykke både)
100 g. bulgur
1 spsk. citronsaft
½ spsk. olivenolie
½ chili (finthakket)
50 g. tørrede tranebær
½ agurk (midten skrabet ud, små tern)
1 håndfyld mynte (finthakket)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Pisk kikærtemel, krydderier og vand sammen og lad det står og trække på køl til næste dag (eller et par timer, hvis du ikke er i så god tid)
2. Kog bulgur 5 min i 2 dl. letsaltet vand, tag gryden af varmen og lad det trække 10 min. Køl af mens pakoras steges.
3. Varm ca. 2 dl. olie i en lille gryde - helst slip let.
4. Dyp søde kartofler, squash og løg i dejen og dryp lidt af før det lægges i gryden 6-10 stk. ad gangen. Steg 3-4 min til det er godt gyldent og dryp af på køkkenrulle.
5. Smag bulgur til med citronsaft, chili, olivenolie, salt og peber og vend agurk, mynte og tranebær i.
6. Server bulgursalat med stegte pakoras.
Kommentarer
Send en kommentar