Jeg fandt denne opskrift i en af mine engelske veganer-kogebøger, og den er virkeligt lækker, selv om det ikke ser ud af meget.
Jeg bruger Puy linser, da de ikke koger ud, og linser og grøntsager er i en sauce af citron og tahin, som virkelig fungerer.
Server brød eller ris til retten.
Linser i Tahinsauce til 1 person (30 min)
Ingredienser:
50 g. Puy linser
1 spsk. tahin
1/4 citron (saft og revet skal)
½ rødløg (tynde skiver)
1 fed hvidløg (hakket)
½ rød peber (tynde strimler)
100 g. bønner (nippet og evt. halveret)
½ squash (halve tynde skiver)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog linserne 20 min i letsaltet vand. Dryp af.
2. Steg rødløg i lidt olie i en stor pande ca. 2 min ved middel varme.
3. Tilsæt hvidløg, peberfrugt, bønner og squash og steg ca. 5 min ved middel varme.
4. Rør tahin sammen med citronsaft og citronskal. Tilsæt koldt vand til konsistensen er som en tynd dressing. Krydr med salt og peber.
5. Tilsæt linser og tahindressing til panden og varm godt igennem. Smag til med salt og peber og server med f.eks. ris.
Kommentarer
Send en kommentar