En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere.
Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her.
Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren)
Ingredienser:
2 dl. røde linser
3 dl. vand
1 dl. græskarkerner
2 løg
2 fed hvidløg
1 dl. havregryn
½ dl. vand
1 dl. hvedemel eller kikærtemel
2 tsk. salt
1 spsk. karry
1 spsk. paprika
½ tsk. røget paprika
1 tsk. garam masala
2 spsk. citronsaft
1 tsk. løgpulver
1 spsk. sojasauce
peber
½ lille hvidkål (snittet)
1 spsk. Smørbart
1 stor spsk. hvedemel
3-4 dl. soja- eller havremælk
1 knsp. stødt muskat
salt og peber
Tilbehør: rugbrød eller kartofler
1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af.
2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.
3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græskarkerne.
4. Tilsæt linser, havregryn, hvedemel, vand, karry, salt, karry, paprika, røget paprika, garam masala, citronsaft, løgpulver, sojasauce og peber. Rør godt sammen og lad det hvile fem min.
5. Kog hvidkål 10 min i letsaltet vand og hæld vandet fra. Lad det dryppe af.
6. Form linsefarsen til frikadeller og steg i olie ca. 4 min på hver side.
7. Smelt Smørbart i en gryde og pisk melet i. Tilsæt mælk lidt efter lidt og pisk godt. Kog godt igennem og krydr med muskat, salt og peber.
8. Rør hvidkål i saucen og server til frikadeller og enten kartofler eller rugbrød.
Hvidkålen er jo ikke vegansk når du vil "Tilsæt mælk lidt efter lidt og pisk godt"
SvarSletDer står i ingredienslisten, at der er tale om plantemælk :)
Slet