Gå videre til hovedindholdet

Pizza med Kødboller og Grøntsager




Vegansk pizza er ikke særlig kompliceret, og et smager mindst lige så godt som den almindelige version. Jeg har toppet pizzaen med basilikum, kødboller af plantefars og grøntsager, men du kan bruge det du ønsker. 

Jeg lægger osten direkte på tomatsaucen og fordeler fyldet ovenpå. Det får osten til at smelte rigtig lækkert. Lægger man den over fyldet, smelter den ikke ordentligt.


Pizza med Kødboller og Grøntsager til 4 personer (3 timer)


Ingredienser:

25 g. gær
4 dl. lunkent vand
1 tsk. ahornsirup
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
175 g. fuldkornshvedemel
ca. 250 g. hvedemel

400 g. plantefars
1 spsk. løgpulver
1 tsk. røget paprika
1 spsk. tørret timian
1½ tsk. salt
godt med groft peber

1 squash (tynde skiver)
1 karton pizzasauce (ca. 400 g.) - jeg brugte Vores fra Føtex 
200 g. revet vegansk ost
1 håndfuld basilikum (fintsnittet) 
1 peberfrugt (fine strimler)

3 store champignon (tynde skiver)

Desuden: olie til stegning

Fremgangsmåde:

1. Smuldr gæren i en stor skål og hæld vand, ahornsirup og salt over. Lad det stå 10 min.

2. Rør rundt i vandet og tilsæt olivenolie og fuldkornshvedemel.

3. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt til en smidig og glat dej. Hæver lunt og tildækket 2 timer.

4. Ælt plantefars med løgpulver, timian, røget paprika, salt og peber. Form til små kødboller og steg dem gyldne i olie. 

5. Steg squashskiverne i olie et par minutter på hver side. 

6. Ælt dejen igennem og rul ud til 2 pizzabunde.

7. Smør tomatsauce på dejen, drys ost over og fordel basilikumbladene på osten. 

8. Fordel squash, peberfrugt, champignon og kødboller på pizzaerne.

9. Bag en pizza ad gangen ved 200 grader i 15-20 min til osten er smeltet og bunden sprød. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ