Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden.
Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn.
Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min)
Ingredienser:
400 g. kartofler
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet)
1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras
150 g. ærter
1/4 chili (hakket)
8-12 stykker samosadej
150 g. grønkål (ribbet og finthakket)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min.
2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.
3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypasta og varm igennem.
4. Bland de moste kartofler med grøntsagsblandingen og smag til med salt og peber.
5. Læg en skefyld fyld på hvert stykke samosadej og fold som på billedet nederst på siden.
6. Bag samosaerne ca. 10 min ved 200 grader til de er sprøde og gyldne. Alternativt kan de steges i rigeligt olie.
7. Skær resten af kartoflerne i tern og bland med grønkål. Tilsæt ½ spsk. olivenolie, 1 tsk. æbleeddike, salt og peber.
Kommentarer
Send en kommentar