Gå videre til hovedindholdet

Urtehummus med Grøntsager, Grissini og Oliven




Når man spiser vegansk, kan det godt betale sig, at re-tænke madpakken. Rugbrødsmadder kan være lækre, men mulighederne er færre end for kødspisere. Til gengæld er der mange andre muligheder. 

Jeg holder meget af hummus i diverse varianter med grøntstave og her grissini og oliven.

Husk at gemme vandet fra kikærterne til is, kager osv.

Urtehummus med Grøntsager, Grissini og Oliven til 3 personer


Ingredienser:

1 dåse kikærter (skyllede)
1 potte persille (skyllet)
1 potte dild (skyllet)
2 spsk. tahin
2 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt spidskommen
evt. lidt vand
salt og peber

1 lille glas oliven
1 pk. grissini (f.eks. Princip)
3 store gulerødder (stave)
1 agurk (stave)

Fremgangsmåde:

1. Hæld kikærter, persille, dild, tahin, citronsaft, olivenolie og spidskommen i en blender/minihakker og blend til en god fast  og cremet konsistens. Tilsæt lidt vand, hvis massen er for tør og fast.

2. Smag til med salt og peber og fordel i tre små plastbøtter til madpakkerne.

3. Pak oliven, grissini og grøntsager separat og pak det hele i poser eller plastbøtter. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...