Biryani er en indisk risret, ofte lavet med kylling. Her er den naturligvis vegansk og med et drys af nødder. Spis den som hovedret eller som tilbehør til linsedeller eller lignende.
Biryani til 1 person
Ingredienser:
75 g. basmatiris
2 gulerødder (små tern)
1 peberfrugt (små tern)
50 g. ærter
½ spsk. indisk karrypasta - f.eks. korma, madras eller tikka
2 dl. grønsagsbouillon
2 spsk. rosiner
2 spsk. cashewnødder (grofthakkede)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Steg karrypasta i lidt olie et halvt minut.
2. Tilsæt ris, gulerødder og peberfrugt og steg et par minutter.
3. Tilsæt bouillon og kog under låg ca. 10 min.
4. Rist nødderne på en tør pande.
5. Tilsæt ærter til retten, varm igennem og rør rosiner i. Smag til med salt og peber.
6. Server drysset med nødder.
Kommentarer
Send en kommentar