Gå videre til hovedindholdet

Kringle med Æblefyld




Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk. 

Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser.





Kringle med Æblefyld


Ingredienser:

75 g. smørbart blok (eller plantemargarine)
1½ dl. plantemælk
50 g. gær
1 spsk. sukker (eller perfekt strø)
½ tsk. salt
ca. 300 g. mel

2 æbler (skrællede og revne)
½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys)
2 tsk. kanel
1 tsk. vanillesukker
30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine)

2 spsk. plantemælk
30 g. mandelflager

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri.

2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt. 

3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket.

4. Bland æble, flormelis, kanel, vanillesukker og smørbart i en lille gryde og varm op ved jævn varme. Lad det simre ved svag varme til det skal bruges.

5. Ælt dejen igennem og rul ud til ca. 20 x 35 cm. Smør fyldet på i en stribe på midten, fold enderne ind og fold siderne ind over. Hæver 30 min lunt og tildækket.

6. Pensl kringlen med mælk og drys med mandelflager. Bag 12-15 min ved 200 grader. Køl lidt af.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...