Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.
Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser.
Kringle med Æblefyld
Ingredienser:
75 g. smørbart blok (eller plantemargarine)
1½ dl. plantemælk
50 g. gær
1 spsk. sukker (eller perfekt strø)
½ tsk. salt
ca. 300 g. mel
2 æbler (skrællede og revne)
½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys)
2 tsk. kanel
1 tsk. vanillesukker
30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine)
2 spsk. plantemælk
30 g. mandelflager
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri.
2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.
3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket.
4. Bland æble, flormelis, kanel, vanillesukker og smørbart i en lille gryde og varm op ved jævn varme. Lad det simre ved svag varme til det skal bruges.
5. Ælt dejen igennem og rul ud til ca. 20 x 35 cm. Smør fyldet på i en stribe på midten, fold enderne ind og fold siderne ind over. Hæver 30 min lunt og tildækket.
6. Pensl kringlen med mælk og drys med mandelflager. Bag 12-15 min ved 200 grader. Køl lidt af.
Kommentarer
Send en kommentar