Gå videre til hovedindholdet

Krydret Auberginefad




En godt krydret vegansk ret, der kan peppes op på mange måder, og som kan serveres enten som en selvstændig ret med brød til eller som et tilbehør.

Hvis du ønsker at peppe retten op, kan du drysse revet, vegansk ost på toppen før pinjekernerne, tilsætte squash til auberginen, krydre saucen italiensk eller hvad du nu selv synes.





Opskriften er til 1 person men ganges nemt op.

Krydret Auberginefad til 1 person (55 min)


Ingredienser:

1 aubergine (½ cm. tykke skiver)
1 spsk. olivenolie
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 tsk. sennepskorn
1 tsk. garam masala
1 tsk. chilisauce
1 kanelstang
1/4 tsk. stødt koriander
1/4 tsk. stødt spidskommen
½ ds. hakkede tomater
½ dl. kokosmælk
1 spsk. pinjekerner
½ håndfuld koriander (hakket)

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Pensl et stykke bagepapir med lidt af olivenolien, læg aubergineskiverne herpå og pensl dem med resten af olien. Bag 20 min ved 220 grader.

2. Sauter løg i lidt olie ganske kort, læg låg på gryden og lad det småstege ved svag varme 5 min.

3. Tilsæt hvidløg, sennepsfrø, garam masala, chilisauce, kanelstang, spidskommen og stødt koriander og steg kort. 

4. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, bring i kog og kog et par minutter. 

5. Tag kanelstangen op og smag til med salt og peber. 

6. Forel 1/3 af tomatsaucen i bunden af et lille ovnfast fad. Læg halvdelen af aubergineskiverne herover. Fordel endnu 1/3 af saucen over auberginen, læg resten af aubergineskiverne på og fordel resten af saucen på toppen. 

7. Drys med koriander og pinjekerner og sæt i ovnen 25 min ved 175 grader. Server med brød eller som tilbehør. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...