En godt krydret vegansk ret, der kan peppes op på mange måder, og som kan serveres enten som en selvstændig ret med brød til eller som et tilbehør.
Hvis du ønsker at peppe retten op, kan du drysse revet, vegansk ost på toppen før pinjekernerne, tilsætte squash til auberginen, krydre saucen italiensk eller hvad du nu selv synes.
Opskriften er til 1 person men ganges nemt op.
Krydret Auberginefad til 1 person (55 min)
Ingredienser:
1 aubergine (½ cm. tykke skiver)
1 spsk. olivenolie
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 tsk. sennepskorn
1 tsk. garam masala
1 tsk. chilisauce
1 kanelstang
1/4 tsk. stødt koriander
1/4 tsk. stødt spidskommen
½ ds. hakkede tomater
½ dl. kokosmælk
1 spsk. pinjekerner
½ håndfuld koriander (hakket)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Pensl et stykke bagepapir med lidt af olivenolien, læg aubergineskiverne herpå og pensl dem med resten af olien. Bag 20 min ved 220 grader.
2. Sauter løg i lidt olie ganske kort, læg låg på gryden og lad det småstege ved svag varme 5 min.
3. Tilsæt hvidløg, sennepsfrø, garam masala, chilisauce, kanelstang, spidskommen og stødt koriander og steg kort.
4. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, bring i kog og kog et par minutter.
5. Tag kanelstangen op og smag til med salt og peber.
6. Forel 1/3 af tomatsaucen i bunden af et lille ovnfast fad. Læg halvdelen af aubergineskiverne herover. Fordel endnu 1/3 af saucen over auberginen, læg resten af aubergineskiverne på og fordel resten af saucen på toppen.
7. Drys med koriander og pinjekerner og sæt i ovnen 25 min ved 175 grader. Server med brød eller som tilbehør.
Kommentarer
Send en kommentar