Gå videre til hovedindholdet

Krydret Auberginefad




En godt krydret vegansk ret, der kan peppes op på mange måder, og som kan serveres enten som en selvstændig ret med brød til eller som et tilbehør.

Hvis du ønsker at peppe retten op, kan du drysse revet, vegansk ost på toppen før pinjekernerne, tilsætte squash til auberginen, krydre saucen italiensk eller hvad du nu selv synes.





Opskriften er til 1 person men ganges nemt op.

Krydret Auberginefad til 1 person (55 min)


Ingredienser:

1 aubergine (½ cm. tykke skiver)
1 spsk. olivenolie
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 tsk. sennepskorn
1 tsk. garam masala
1 tsk. chilisauce
1 kanelstang
1/4 tsk. stødt koriander
1/4 tsk. stødt spidskommen
½ ds. hakkede tomater
½ dl. kokosmælk
1 spsk. pinjekerner
½ håndfuld koriander (hakket)

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Pensl et stykke bagepapir med lidt af olivenolien, læg aubergineskiverne herpå og pensl dem med resten af olien. Bag 20 min ved 220 grader.

2. Sauter løg i lidt olie ganske kort, læg låg på gryden og lad det småstege ved svag varme 5 min.

3. Tilsæt hvidløg, sennepsfrø, garam masala, chilisauce, kanelstang, spidskommen og stødt koriander og steg kort. 

4. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, bring i kog og kog et par minutter. 

5. Tag kanelstangen op og smag til med salt og peber. 

6. Forel 1/3 af tomatsaucen i bunden af et lille ovnfast fad. Læg halvdelen af aubergineskiverne herover. Fordel endnu 1/3 af saucen over auberginen, læg resten af aubergineskiverne på og fordel resten af saucen på toppen. 

7. Drys med koriander og pinjekerner og sæt i ovnen 25 min ved 175 grader. Server med brød eller som tilbehør. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ