En Buddha Bowl fra aarstidernes måltidskasse. Jeg lavede retten med sorghum, som er et kornprodukt, men du kan bruge alt muligt andet, som f.eks. ris, quinoa, bulgur eller couscous.
En anden lidt anderledes ingrediens i min ret er den grønne satsuma. Det er en slags klementin og erstattes nemt af en almindelig klementin eller en lille halv appelsin.
Buddha Bowl med Bønner og Tomat til 1 person (30 min)
Ingredienser:
75 g. ris, bulgur, couscous eller quinoa
1 spsk. sesamfrø
100 g. cherrytomater (små tern)
1/4 chili (finthakket)
½ ds. hvide bønner (skyllet og drænet)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 klementin eller ½ appelsin (saften)
1 tsk. olivenolie
100 g. grønne bønner (nippet og halveret)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog ris eller lignende efter anvisningen på pakken. Dryp af.
2. Rist sesamfrø på en tør, varm pande og hæld i en lille skål.
3. Kog bønnerne 3-4 min i letsaltet vand. Dryp godt af.
4. Steg bønner, hvidløg og chili i lidt olie 3-4 min. Krydr med salt og tilsæt lidt af klementinsaften.
5. Rør ris eller lignende sammen med resten klementinsaften og olivenolie og smag til med salt. Anret i en skål eller på en tallerken.
6. Fordel hvide og grønne bønner og tomat ovenpå og drys sesam øverst.
Kommentarer
Send en kommentar