Jamie Oliver er en af mine favoritter, og efterhånden har han flere og flere vegetariske indslag i sine kogebøger. Denne er veganiseret og smager fantastisk.
Glad-Ko-Burger med Coleslaw og Majs til 2 personer
Ingredienser:
½ bdt. koriander
½ ds. blandede bønner
100 g. edamamebønner
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt spidskommen
½ lime (revet skal)
1 spsk. hvedemel
salt og peber
olie til stegning
2 store burgerboller
1 majskolbe
1 tomat (skiver)
1 hjertesalat (skyllet)
50 g. vegansk feta (skiver)
2 syltede agurker (skiver)
ketchup
½ lille spidskål (rødt eller hvidt)
1/4 rødløg
2 spsk. vegansk mayonnaise
½ tsk. sennep
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Læg bønner, edamamebønner, korianderstilke, spidskommen, stødt koriander, limeskal og mel i en minihakker og blend til en fars. Tilsæt evt. en smule vand, men hold igen - farsen skal være fast.
2. Skrab farsen ud af hakkeren og form til 2 flade bøffer på et meldrysset bord.
3. Rengør hakkeren og hak spidskål og rødløg deri. Rør mayonnaise og sennep i og smag til med salt og peber.
4. Steg bønnebøfferne i olie 4-5 min på hver side. Varm burgerbollerne. Halver majskolben og kog 5 min i letsaltet vand.
5. Smør bollerne med ketchup og fyld med salat, bønnebøffer, tomat, agurk og feta. Server med coleslaw og majs.
Kommentarer
Send en kommentar