En ret fra aarstidernes veganske måltidskasse. Retten består af ris, stegte grøntsager, sprødstegt tofu og sød chilisauce. Ganske simpelt og smager godt.
Bibimbap med Tofu og Sød Chilisauce til 1 person (45 min)
Ingredienser:
50 g. brune jasminris
1 spsk. sesamfrø
2 spsk. sød chilisauce
1 fed hvidløg (tynde skiver)
½ rødløg (tynde både)
2 gulerødder (tændstiktynde stave)
½ squash (tændstiktynde stave)
100 g. østershatte eller andre svampe (mindre stykker)
100 g. fast tofu (tern)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kom risene i en gryde med 1,25 dl. vand og lidt salt. Bring i kog og kog under låg 30 min.
2. Rist sesamfrø i en tør wok til de er gyldne. Tag dem op ad wokken.
3. Steg hvidløg i wokken i lidt olie til de netop bliver gyldne. Tag op og læg på køkkenrulle.
4. Steg rødløg i lidt olie 4-5 min til de er gyldne og bløde. Tag op.
5. Stegt gulerødder 4-5 min i olie og tag op.
6. Steg squash 1-2 min i olie og tag op.
7. Stegt svampene 4-5 min i olie og tag op.
8. Stegt tofu i olie 4-5 min til de er sprøde på alle sider.
9. Vend ris sammen med løg, gulerødder, squash og svampe. Vend chilisauce i og krydr med salt og peber.
10. Anret i en skål og drys tofu, sesam og hvidløg øverst.
Kommentarer
Send en kommentar