Gå videre til hovedindholdet

Bibimbap med Tofu og Sød Chilisauce




En ret fra aarstidernes veganske måltidskasse. Retten består af ris, stegte grøntsager, sprødstegt tofu og sød chilisauce. Ganske simpelt og smager godt. 

Bibimbap med Tofu og Sød Chilisauce til 1 person (45 min)


Ingredienser:

50 g. brune jasminris
1 spsk. sesamfrø
2 spsk. sød chilisauce
1 fed hvidløg (tynde skiver)
½ rødløg (tynde både)
2 gulerødder (tændstiktynde stave)
½ squash (tændstiktynde stave)
100 g. østershatte eller andre svampe (mindre stykker)
100 g. fast tofu (tern)

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kom risene i en gryde med 1,25 dl. vand og lidt salt. Bring i kog og kog under låg 30 min.

2. Rist sesamfrø i en tør wok til de er gyldne. Tag dem op ad wokken.

3. Steg hvidløg i wokken i lidt olie til de netop bliver gyldne.  Tag op og læg på køkkenrulle.

4. Steg rødløg i lidt olie 4-5 min til de er gyldne og bløde. Tag op.

5. Stegt gulerødder 4-5 min i olie og tag op.

6. Steg squash 1-2 min i olie og tag op.

7. Stegt svampene 4-5 min i olie og tag op. 

8. Stegt tofu i olie 4-5 min til de er sprøde på alle sider.

9. Vend ris sammen med løg, gulerødder, squash og svampe. Vend chilisauce i og krydr med salt og peber. 

10. Anret i en skål og drys tofu, sesam og hvidløg øverst.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...