Min mor holder snart fødselsdag for hele familien, og jeg har lovet at bage boller til eftermiddagskaffen. Her er de så. Bløde, lette boller til fødselsdagsbordet. Server dem med Smørbar og fødselsdagsflag.
Fødselsdagsboller, 24 stk
Ingredienser:
50 g. gær
5 dl. plantemælk
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
50 g. Smørbar
ca. 1 kg. hvedemel
plantemælk til pensling
Fremgangsmåde:
1. Rør gær ud i plantemælk og rør sukker og salt i.
2. Tilsæt smørbar og derefter melet lidt efter lidt. Ælt godt igennem og lad dejen hvile tildækket 15 min.
3. Del dejen i 24 stykker, rul til boller og sæt dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket 1½-2 timer.
4. Pensl bollerne med plantemælk og bag en plade ad gangen 12-15 min ved 200 grader til bollerne er gyldne.
Kommentarer
Send en kommentar