Gårsdagens middag fra aarstiderne var en virkelig lækker kartoffelpizza. Pizzaen var med en solsikkespread i stedet for ost, og jeg savnede slet ikke osten.
Kartoffelpizza med ristet Broccoli til 1 person (30 min)
Ingredienser:
20 g. solsikkekerner (udblødt i ½ dl. vand natten over)
1 lille fed hvidløg (presset)
2 spsk. gærflager
1 rulle pizzadej, gerne fuldkorn (evt. hjemmelavet)
1 lille bagekartoffel (meget tynde skiver på mandolinjern)
1 kvist rosmarin (nålene hakkede)
½ broccoli (små buketter)
1 spsk. citronsaft
½ bakke rucola (skyldet)
Desuden: olie, olivenolie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og sæt en bageplade ind nederst i ovnen.
2. Dræn solsikkekernerne for vand og læg dem i en lille minihakker eller et lille glas, hvor din stavblender kan gå ned. Tilsæt hvidløg og ½ spsk. olivenolie. Blend til en glat masse. Tilsæt evt. en smule vand.
3. Rør gærflager i massen og smag til med salt og peber.
4. Læg pizzabunden på bagepapir og smør solsikkespread på.
5. Fordel kartoffelskiverne på pizzaen, drys med rosmarin og krydr med salt og peber. Dryp med olivenolie.
6. Bag pizzaen gylden ca. 10 min ved 225 grader.
7. Steg broccoli i lidt olie ca. 8 min. og krydr med salt og peber.
8. Vend broccoli med rucola, citronsaft og lidt olivenolie og server til pizzaen.
Kommentarer
Send en kommentar