Det her er en rigtig vinterret. Den er varm, krydret og fuld af forkælelse. Jeg har kun tilsat lidt gulerødder, men du kan sagtens tilsætte flere grøntsager, hvis du ønsker det.
Kikærtegryde med Couscous til 2 personer
Ingredienser:
1 lille løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
2 store gulerødder (skiver)
½ spsk. olie
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt kanel
1 dl. grøntsagsbouillon
400 g. purerede tomater
½ ds. kikærter
50 g. tørrede abrikoser (strimler)
1 bdt. koriander (plukket)
100 g. couscous
3 dl. grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde:
1. Steg løg, hvidløg og gulerødder i olie i et par minutter.
2. Tilsæt krydderier og steg endnu et minut.
3. Tilsæt kikærter, tomat og bouillon og bring i kog. Kog 15-20 min uden låg.
4. Hæld kogende bouillon over couscous og dæk med en tallerken. Lad det stå 5 min.
5. Smag kikærtegryden til med salt og tilsæt abrikoser.
6. Server gryderetten med couscous og et drys koriander.
Kommentarer
Send en kommentar