Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab.
Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing.
Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer
Ingredienser:
1 dl. røde linser
2 dl. grønsagsbouillon
1 skalotteløg (finthakket)
2 fed hvidløg (presset)
1 gulerod (revet)
½ bdt. purløg (fintsnittet)
½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg)
2 spsk. rasp
2 spsk. mel
2 spsk. havregryn
½ tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
½ tsk. stødt chili
olie til stegning
200 g. rødkål (fintsnittet)
½ bdt. koriander (fintsnittet)
1½ spsk. limesaft
½ tsk. sirup
salt og peber
4 tortillapandekager
1 dl. vegansk creme fraiche dressing
Fremgangsmåde:
1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af.
2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, purløg, no egg, mel, havregryn, rasp, spidskommen, paprika og chili. Krydr med salt og peber. Lad farsen stå 10 min.
3. Bland rødkål, koriander, limesaft og sirup og krydr med salt og peber. Lad det trække.
4. Lav 6-8 frikadeller af linsefarsen og steg dem i olie ca. 10 min på hver side. Pas på de ikke bliver for mørke.
5. Varm tortillapandekager og fyld med kål, frikadeller og dressing.
Kommentarer
Send en kommentar