Jeg fandt denne opskrift i et ugeblad, og det er helt sikkert en vinder. Frikadellerne minder lidt om store falafler, og peberfrugtsaucen spiller godt op mod den. Der er chili i saucen, men den er ikke stærk. Det kan naturligvis justeres med både mere eller mindre chili.
Jeg serverede bøfferne med fuldkornstortilla og et par salater, men kun fantasien sætter grænser her.
Grønne Kikærtefrikadeller med Peberfrugtsauce til 2 personer
Ingredienser:
125 g. kikærter (udblødt mindst 12 timer)
½ løg (hakket)
2 fed hvidløg (hakket)
75 g. frisk spinat
½ bdt. koriander
½ bdt. persille
½ spsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. salt
½ chili (hakket)
lidt vand
½ dl. rasp
½ løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
½ chili (finthakket)
½ rød peber (finthakket)
½ spsk. citronsaft
1 dl. grøntsagsbouillon
salt og sukker
Fremgangsmåde:
1. Læg kikærter, løg, hvidløg, spinat, chili, persille og koriander i en foodprocessor eller stor minihakker og kør til en jævn masse. Tilsæt en smule vand om nødvendigt. Det tager lidt tid.
2. Tilsæt krydderier og rør rasp i til konsistens er fast. De skal kunne trykkes sammen til frikadeller. Lad farsen stå og trække lidt.
3. Steg løg, hvidløg, chili og peberfrugt i lidt olie. Tilsæt vineddike og kog lidt ind. Tilsæt bouillon og kog under låg ca. 15 min.
4. Varm olie på en pande og form 6 frikadeller af kikærtefarsen. Steg dem 5-6 min på hver side.
5. Blend peberfrugtsaucen glat og smag til med salt og sukker.
6. Server kikærtefrikadeller med peberfrugtsauce og f.eks. tortillas og salat.
2.
Kommentarer
Send en kommentar