I mit køkken er tiden inde til lækker forårs- og sommermad. Den oprindelige opskrift var med røget laks, men det fungerer super fint med røget tofu i stedet. Tofuen er på røsti med dildcreme og avocado.
Kartoffelrøsti med Dildcreme, Røget Tofu og Avocado til 2 personer
Ingredienser:
500 g. kartofler (skrællede og groftrevne)
1 stort løg (finthakket/revet)
salt og peber
½ spsk. olie
1½ dl. vegansk creme fraiche
½ citron (revet skal og saft)
½ bdt. dild
salt og peber
125 g. røget tofu (tynde skiver)
olie til stegning
1 avocado (skiver)
½ bdt. dild
Fremgangsmåde:
1. Læg kartoflerne i et rent viskestykke og pres så meget saft væk, som du kan. Bland med løgene og krydr med salt og peber.
2. Fordel kartoffelmassen i to cirkler i et slip-let ovnfast fad penslet med olie. Pres dem godt sammen og pensl oversiden med olie. Sæt i ovnen 20 min ved 200 grader luftvarme.
3. Put creme fraiche, citronskal, citronsaft, dild, salt og peber i en minihakker og blend til en lysegrøn creme.
4. Steg tofuen i olie til den er sprød og gylden.
5. Anret røstierne på to tallerkener og top med dildcreme, tofu, avocado og dild. Server med f.eks. stegte asparges eller salat.
Kommentarer
Send en kommentar