Gå videre til hovedindholdet

Linsesalat med Bagte Rodfrugter og Rugbrød




En af de store udfordringer ved at spise plantebaseret er, at man skal vænne sig til at tænke helt anderledes, når man sammensætter et måltid. De fleste er vokset op med, at man vælger et stykke kød, og ud fra det sammensætter man tilbehøret. 

I det plantebaserede køkken fungerer det lidt anderledes, og mulighederne er uendelige, men som tommelfingerregel skal der være noget protein, det kan f.eks. være bønner, linser eller tofu, noget kulhydrat som f.eks. fuldkornspasta, grove ris eller groft brød og så masser af grøntsager. Ofte er det nemmest at starte med grøntsagerne og finde ud af, hvad der passer sammen med dem. Brug grøntsager med forskellige farver og forskellig tekstur, så får du mest sundhed og madoplevelse ud af dit måltid. 

Denne opskrift er fra min veganske måltidskasse fra aarstiderne, og den er et godt eksempel på et måltid sammensat på denne måde. 

Linsesalat med Bagte Rodfrugter og Rugbrød til 2 personer


Ingredienser:

200 g. rødbeder (tern)
1 stor sød kartoffel (tern)
100 g. belugalinser
½ friséesalat (snittet)
1/4 rødløg (finthakket)
2-4 skiver rugbrød
revet peberrod

Desuden: olivenolie, salt, balsamico

Fremgangsmåde:

1. Læg sød kartoffel i en skål og vend med lidt olivenolie og salt. Læg på bagepapir på en bageplade.

2. Gør det samme med rødbedetern i samme skål og læg også dem på bagepladen. 

3. Bag rodfrugterne 20-30 min ved 200 grader varmluft til de er møre.

4. Kog linserne 2o min i letsaltet vand.

5. Bland salat og rødløg i en skål.

6. Rør en dressing af 2 tsk. olivenolie, 1 tsk. balsamico og lidt salt. 

7. Hæld vandet fra linserne og vend i salaten sammen med dressingen. Anret på to tallerkener.

8. Anret rodfrugterne ovenpå og drys med peberrod. Server med rugbrød.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost

I morgen vender hverdagen tilbage, og det betyder, at maden igen skal være sund og fuld af gode grøntsager. Som altid tager jeg udgangspunkt i diverse blade og kogebøger, og denne opskrift har udgangspunkt i en vegetarisk ret i juli måneds Spis Bedre.  Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost (2 personer) Ingredienser : 250 g. cherrytomater (kvarte) 1 rød peber (små tern) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (presset) 1 håndfuld basilikum 1 spsk. olivenolie salt og peber ½ spsk. balsamico 250 g. gnocchi 100 g. vegansk revet ost (f.eks. Violife eller Spir) Fremgangsmåde : 1. Fordel tomater, peberfrugt, squash, hvidløg og basilikum i et ovnfast fad.  2. Hæld olivenolie over og krydr godt med salt og peber. Vend rundt i det hele, så det bliver godt blandet. 3. Bag grøntsagerne 30 min ved 200 grader. 4. Bring en lille gryde letsaltet vand i kog og læg gnocchi deri. Når de stiger til tops i vandet, hældes dette fra.  5...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...