En af de store udfordringer ved at spise plantebaseret er, at man skal vænne sig til at tænke helt anderledes, når man sammensætter et måltid. De fleste er vokset op med, at man vælger et stykke kød, og ud fra det sammensætter man tilbehøret.
I det plantebaserede køkken fungerer det lidt anderledes, og mulighederne er uendelige, men som tommelfingerregel skal der være noget protein, det kan f.eks. være bønner, linser eller tofu, noget kulhydrat som f.eks. fuldkornspasta, grove ris eller groft brød og så masser af grøntsager. Ofte er det nemmest at starte med grøntsagerne og finde ud af, hvad der passer sammen med dem. Brug grøntsager med forskellige farver og forskellig tekstur, så får du mest sundhed og madoplevelse ud af dit måltid.
Denne opskrift er fra min veganske måltidskasse fra aarstiderne, og den er et godt eksempel på et måltid sammensat på denne måde.
Linsesalat med Bagte Rodfrugter og Rugbrød til 2 personer
Ingredienser:
200 g. rødbeder (tern)
1 stor sød kartoffel (tern)
100 g. belugalinser
½ friséesalat (snittet)
1/4 rødløg (finthakket)
2-4 skiver rugbrød
revet peberrod
Desuden: olivenolie, salt, balsamico
Fremgangsmåde:
1. Læg sød kartoffel i en skål og vend med lidt olivenolie og salt. Læg på bagepapir på en bageplade.
2. Gør det samme med rødbedetern i samme skål og læg også dem på bagepladen.
3. Bag rodfrugterne 20-30 min ved 200 grader varmluft til de er møre.
4. Kog linserne 2o min i letsaltet vand.
5. Bland salat og rødløg i en skål.
6. Rør en dressing af 2 tsk. olivenolie, 1 tsk. balsamico og lidt salt.
7. Hæld vandet fra linserne og vend i salaten sammen med dressingen. Anret på to tallerkener.
8. Anret rodfrugterne ovenpå og drys med peberrod. Server med rugbrød.
Kommentarer
Send en kommentar