Det her er endnu en af mine Jamie Oliver favoritter, der nemt lod sig forandre til en vegansk ret. Sprøde velsmagende kofta i pita med en mild salat.
Jeg lavede ikke en dressing, og i stedet brugte jeg avocado. Du kan skifte den ud med lidt hjemmelavet vegansk hvidløgsdressing.
Pita med Kofta og Græsk Salat til 2 personer
Ingredienser:
200 g. Hakket eller anden plantefars
1 tsk. garam masala
1 tsk. salt
peber
½ spsk. olie
15 g. pistacienødder (finthakkede)
1 tsk. sirup
½ tsk. timian
1 hjertesalat (snittet)
½ rødløg (finthakket)
2 tomater (uden kerner og i små tern)
½ agurk (uden kerner og groft revet - væden vredet fra)
1 håndfuld sorte oliven (tern)
2 store pitabrød
1 avocado (skiver)
Fremgangsmåde:
1. Ælt plantefarsen med masala, salt og peber og form til 8 små pølser. Steg dem i olie.
2. Bland hjertesalat, rødløg, agurk, tomat og oliven.
3. Varm pitabrød på en brødrister.
4. Hæld timian, sirup og pistacienødder ved kofta'erne og vend godt rundt.
5. Fyld pitabrødene med avocado, salat og kofta.
Kommentarer
Send en kommentar