Tilbage til hverdagen og slut med marcipan og chokolade. Det er virkeligheden hjemme hos mig her i januar. Og det er en god mulighed til at få testet nogle nye opskrifter. I denne måneds nummer af Spis Bedre er der et vegetar-emne. Opskrifterne er ret nemme at gøre veganske, og her får I en af dem.
Jeg bruger gerne æggeerstatning i mine opskrifter, da jeg synes, det er nemmere end mange af alternativerne. Det kan blandt andet købes i Helsam.
Broccolideller med Avocadodip til 2 personer
Ingredienser:
½ broccoli
1 potte persille (hakket)
No Egg og vand svarende til 1 æg
50 g. revet vegansk ost
2 spsk. rasp
2 spsk. hvedemel
1/4 tsk. spidskommen
1/4 tsk. chiliflager
1 avocado
1 fed hvidløg (grofthakket)
1 spsk. plantemælk
½ spsk. limesaft
1/4 tsk. chiliflager
Desuden: kogende vand, salt, peber og olie
Fremgangsmåde:
1. Skær broccoli i buketter og skræl stokken. Læg begge i en minihakker og hak det fint.
2. Hæld ca. ½ liter kogende vand over broccolien og lad det stå 5 min. Hæld igennem en sigte og dryp godt af.
3. Bland broccoli med persille, æggeerstatning, ost, rasp, mel, spidskommen og chiliflager. Tilsæt mere mel hvis nødvendigt - farsen skal være så fast, at man nemt former frikadeller. Smag til med salt og peber.
4. Varm olie på en pande og form 8 frikadeller af farsen. Steg frikadellerne ved jævn varme ca. 5 min på hver side.
5. Læg avocado, hvidløg, plantemælk, limesaft og chiliflager i en minihakker og blend til en jævn creme. Smag til med salt.
6. Server dellerne med avocadodip og f.eks. ovnstegte kartofler.
Kommentarer
Send en kommentar