Gå videre til hovedindholdet

Broccolideller med Avocadodip



Tilbage til hverdagen og slut med marcipan og chokolade. Det er virkeligheden hjemme hos mig her i januar. Og det er en god mulighed til at få testet nogle nye opskrifter. I denne måneds nummer af Spis Bedre er der et vegetar-emne. Opskrifterne er ret nemme at gøre veganske, og her får I en af dem.

Jeg bruger gerne æggeerstatning i mine opskrifter, da jeg synes, det er nemmere end mange af alternativerne. Det kan blandt andet købes i Helsam.

Broccolideller med Avocadodip til 2 personer


Ingredienser:

½ broccoli 
1 potte persille (hakket)
No Egg og vand svarende til 1 æg
50 g. revet vegansk ost 
2 spsk. rasp
2 spsk. hvedemel
1/4 tsk. spidskommen
1/4 tsk. chiliflager

1 avocado
1 fed hvidløg (grofthakket)
1 spsk. plantemælk
½ spsk. limesaft
1/4 tsk. chiliflager

Desuden: kogende vand, salt, peber og olie

Fremgangsmåde:

1. Skær broccoli i buketter og skræl stokken. Læg begge i en minihakker og hak det fint. 

2. Hæld ca. ½ liter kogende vand over broccolien og lad det stå 5 min. Hæld igennem en sigte og dryp godt af.

3. Bland broccoli med persille, æggeerstatning, ost, rasp, mel, spidskommen og chiliflager. Tilsæt mere mel hvis nødvendigt - farsen skal være så fast, at man nemt former frikadeller. Smag til med salt og peber.

4. Varm olie på en pande og form 8 frikadeller af farsen. Steg frikadellerne ved jævn varme ca. 5 min på hver side.

5. Læg avocado, hvidløg, plantemælk, limesaft og chiliflager i en minihakker og blend til en jævn creme. Smag til med salt.

6. Server dellerne med avocadodip og f.eks. ovnstegte kartofler. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscous, d