Gå videre til hovedindholdet

Kødboller i Tomatflødesauce




Når jeg skal have gæster, kan jeg godt lide at forberede maden, så jeg kan bruge tiden på gæsterne, når de er kommet. Jeg ender tit med at lave retter som denne, som langt hen ad vejen passer sig selv. 

Nem ret med Naturli Hakket, som kan laves i forvejen og sættes på køl. Så skal den bare i ovnen og varmes inden servering. Server med ris eller kartoffelbåde.

Man kan sådan set godt skifte cremefine ud med anden madlavningsfløde, men nogle af dem skiller, og det er ikke særlig lækkert. Cremefine skiller ikke, og derfor er det min favorit. 

Kødboller i Tomatflødesauce til 4 personer


Ingredienser:

400 g. Hakket
2 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. røget paprika
1 spsk. tørret timian
1 tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
olie til stegning

800 g. champignon (kvarte)
3 peberfrugter (strimler)
200 g. perleløg 
800 g. tomatpassata
2,5 dl. Cremefine vegansk madlavningsfløde
3 fed hvidløg (presset)
2 tsk. salt
½ tsk. peber
2 tsk. paprika
1 potte basilikum (bladene)

Fremgangsmåde:

1. Ælt Hakket med alle krydderierne og form til små kødboller. Steg dem i olie på en slip let pande til de er brune på alle sider. Tag af panden.

2. Steg champignon på en tør pande til vandet er løbet ud og fordampet. Tag af panden.

3. Steg peberfrugt i lidt olie 3-4 min. 

4. Fordel champignon, peberfrugt, perleløg og boller i et stort ovnfast fad. 

5. Rør passata sammen med cremefine og basilikumblade og krydr med paprika, salt og peber. Hæld i fadet og vend forsigtigt lidt rundt med en ske.

6. Sæt i ovnen 60 min ved 200 grader og server med ris eller kartoffelbåde.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...