Gå videre til hovedindholdet

Kødboller i Tomatflødesauce




Når jeg skal have gæster, kan jeg godt lide at forberede maden, så jeg kan bruge tiden på gæsterne, når de er kommet. Jeg ender tit med at lave retter som denne, som langt hen ad vejen passer sig selv. 

Nem ret med Naturli Hakket, som kan laves i forvejen og sættes på køl. Så skal den bare i ovnen og varmes inden servering. Server med ris eller kartoffelbåde.

Man kan sådan set godt skifte cremefine ud med anden madlavningsfløde, men nogle af dem skiller, og det er ikke særlig lækkert. Cremefine skiller ikke, og derfor er det min favorit. 

Kødboller i Tomatflødesauce til 4 personer


Ingredienser:

400 g. Hakket
2 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. røget paprika
1 spsk. tørret timian
1 tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
olie til stegning

800 g. champignon (kvarte)
3 peberfrugter (strimler)
200 g. perleløg 
800 g. tomatpassata
2,5 dl. Cremefine vegansk madlavningsfløde
3 fed hvidløg (presset)
2 tsk. salt
½ tsk. peber
2 tsk. paprika
1 potte basilikum (bladene)

Fremgangsmåde:

1. Ælt Hakket med alle krydderierne og form til små kødboller. Steg dem i olie på en slip let pande til de er brune på alle sider. Tag af panden.

2. Steg champignon på en tør pande til vandet er løbet ud og fordampet. Tag af panden.

3. Steg peberfrugt i lidt olie 3-4 min. 

4. Fordel champignon, peberfrugt, perleløg og boller i et stort ovnfast fad. 

5. Rør passata sammen med cremefine og basilikumblade og krydr med paprika, salt og peber. Hæld i fadet og vend forsigtigt lidt rundt med en ske.

6. Sæt i ovnen 60 min ved 200 grader og server med ris eller kartoffelbåde.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ