Gå videre til hovedindholdet

Kødboller i Tomatflødesauce




Når jeg skal have gæster, kan jeg godt lide at forberede maden, så jeg kan bruge tiden på gæsterne, når de er kommet. Jeg ender tit med at lave retter som denne, som langt hen ad vejen passer sig selv. 

Nem ret med Naturli Hakket, som kan laves i forvejen og sættes på køl. Så skal den bare i ovnen og varmes inden servering. Server med ris eller kartoffelbåde.

Man kan sådan set godt skifte cremefine ud med anden madlavningsfløde, men nogle af dem skiller, og det er ikke særlig lækkert. Cremefine skiller ikke, og derfor er det min favorit. 

Kødboller i Tomatflødesauce til 4 personer


Ingredienser:

400 g. Hakket
2 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. røget paprika
1 spsk. tørret timian
1 tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
olie til stegning

800 g. champignon (kvarte)
3 peberfrugter (strimler)
200 g. perleløg 
800 g. tomatpassata
2,5 dl. Cremefine vegansk madlavningsfløde
3 fed hvidløg (presset)
2 tsk. salt
½ tsk. peber
2 tsk. paprika
1 potte basilikum (bladene)

Fremgangsmåde:

1. Ælt Hakket med alle krydderierne og form til små kødboller. Steg dem i olie på en slip let pande til de er brune på alle sider. Tag af panden.

2. Steg champignon på en tør pande til vandet er løbet ud og fordampet. Tag af panden.

3. Steg peberfrugt i lidt olie 3-4 min. 

4. Fordel champignon, peberfrugt, perleløg og boller i et stort ovnfast fad. 

5. Rør passata sammen med cremefine og basilikumblade og krydr med paprika, salt og peber. Hæld i fadet og vend forsigtigt lidt rundt med en ske.

6. Sæt i ovnen 60 min ved 200 grader og server med ris eller kartoffelbåde.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost

I morgen vender hverdagen tilbage, og det betyder, at maden igen skal være sund og fuld af gode grøntsager. Som altid tager jeg udgangspunkt i diverse blade og kogebøger, og denne opskrift har udgangspunkt i en vegetarisk ret i juli måneds Spis Bedre.  Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost (2 personer) Ingredienser : 250 g. cherrytomater (kvarte) 1 rød peber (små tern) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (presset) 1 håndfuld basilikum 1 spsk. olivenolie salt og peber ½ spsk. balsamico 250 g. gnocchi 100 g. vegansk revet ost (f.eks. Violife eller Spir) Fremgangsmåde : 1. Fordel tomater, peberfrugt, squash, hvidløg og basilikum i et ovnfast fad.  2. Hæld olivenolie over og krydr godt med salt og peber. Vend rundt i det hele, så det bliver godt blandet. 3. Bag grøntsagerne 30 min ved 200 grader. 4. Bring en lille gryde letsaltet vand i kog og læg gnocchi deri. Når de stiger til tops i vandet, hældes dette fra.  5...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...