Når jeg skal have gæster, kan jeg godt lide at forberede maden, så jeg kan bruge tiden på gæsterne, når de er kommet. Jeg ender tit med at lave retter som denne, som langt hen ad vejen passer sig selv.
Nem ret med Naturli Hakket, som kan laves i forvejen og sættes på køl. Så skal den bare i ovnen og varmes inden servering. Server med ris eller kartoffelbåde.
Man kan sådan set godt skifte cremefine ud med anden madlavningsfløde, men nogle af dem skiller, og det er ikke særlig lækkert. Cremefine skiller ikke, og derfor er det min favorit.
Kødboller i Tomatflødesauce til 4 personer
Ingredienser:
400 g. Hakket
2 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. røget paprika
1 spsk. tørret timian
1 tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
olie til stegning
800 g. champignon (kvarte)
3 peberfrugter (strimler)
200 g. perleløg
800 g. tomatpassata
2,5 dl. Cremefine vegansk madlavningsfløde
3 fed hvidløg (presset)
2 tsk. salt
½ tsk. peber
2 tsk. paprika
1 potte basilikum (bladene)
Fremgangsmåde:
1. Ælt Hakket med alle krydderierne og form til små kødboller. Steg dem i olie på en slip let pande til de er brune på alle sider. Tag af panden.
2. Steg champignon på en tør pande til vandet er løbet ud og fordampet. Tag af panden.
3. Steg peberfrugt i lidt olie 3-4 min.
4. Fordel champignon, peberfrugt, perleløg og boller i et stort ovnfast fad.
5. Rør passata sammen med cremefine og basilikumblade og krydr med paprika, salt og peber. Hæld i fadet og vend forsigtigt lidt rundt med en ske.
6. Sæt i ovnen 60 min ved 200 grader og server med ris eller kartoffelbåde.
Kommentarer
Send en kommentar