Gå videre til hovedindholdet

Pasta med Cremede Persillerødder og Ærtesalat med Pesto




Det er længe siden jeg sidst bestilte en vegansk måltidskasse hos aarstiderne. Jeg var kørt lidt træt i, at det var de samme retter der gik igen med få ugers mellemrum. Men i mellemtiden er kassens kok skiftet ud, og det ser ganske lovende ud. 

Den ret er en af ugens retter, og den er virkelig lækker. pasta med lækre persillerødder i flødesauce og en frisk salat med pesto. Pestoen kommer i sådan et "blend selv" mix fra årstiderne, men du kan sagtens bruge en købepesto.




Pasta med Cremede Persillerødder og Ærtesalat med Pesto til 2 personer


Ingredienser:

200 g. ærter (optøede)
1 hjertesalat (snittet)
2 spsk. pesto

150 g. fuldkornspasta
400 g. persillerødder (små tern)
1 løg (tynde skiver)
2,5 dl. vegansk madlavningsfløde
2 spsk. græskarkerner

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog ærterne et par minutter i letsaltet vand, hæld vandet fra og køl af i koldt vand. Dryp godt af.

2. Rist græskarkerner på en pande og tag dem af.

3. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand.

4. Varm lidt olie op på panden og steg persillerødderne let gyldne 3-4 minutter.

5. Tilsæt løg og steg endnu et par minutter.

6. Tilsæt sojafløde og 1 dl. pastavand. Bring i kog og lad retten småkoge ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere pastavand, hvis saucen er for tyk.

7. Bland hjertesalat og ærter og fordel i to skåle. Dryp med pesto.

8. Hæld vandet fra pastaen og dryp af. Anret i to dybe tallerkener. Fordel persillerødderne herover og drys med græskarkerner. Server med salat.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...