Det er længe siden jeg sidst bestilte en vegansk måltidskasse hos aarstiderne. Jeg var kørt lidt træt i, at det var de samme retter der gik igen med få ugers mellemrum. Men i mellemtiden er kassens kok skiftet ud, og det ser ganske lovende ud.
Den ret er en af ugens retter, og den er virkelig lækker. pasta med lækre persillerødder i flødesauce og en frisk salat med pesto. Pestoen kommer i sådan et "blend selv" mix fra årstiderne, men du kan sagtens bruge en købepesto.
Pasta med Cremede Persillerødder og Ærtesalat med Pesto til 2 personer
Ingredienser:
200 g. ærter (optøede)
1 hjertesalat (snittet)
2 spsk. pesto
150 g. fuldkornspasta
400 g. persillerødder (små tern)
1 løg (tynde skiver)
2,5 dl. vegansk madlavningsfløde
2 spsk. græskarkerner
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog ærterne et par minutter i letsaltet vand, hæld vandet fra og køl af i koldt vand. Dryp godt af.
2. Rist græskarkerner på en pande og tag dem af.
3. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand.
4. Varm lidt olie op på panden og steg persillerødderne let gyldne 3-4 minutter.
5. Tilsæt løg og steg endnu et par minutter.
6. Tilsæt sojafløde og 1 dl. pastavand. Bring i kog og lad retten småkoge ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere pastavand, hvis saucen er for tyk.
7. Bland hjertesalat og ærter og fordel i to skåle. Dryp med pesto.
8. Hæld vandet fra pastaen og dryp af. Anret i to dybe tallerkener. Fordel persillerødderne herover og drys med græskarkerner. Server med salat.
Kommentarer
Send en kommentar