Gå videre til hovedindholdet

Grønsagschili med Sprøde Tortillas og Avocadosalat



Gryderetter er det helt rigtige på en kold efterårs- eller vinterdag, og det er ikke nogen hindring, at man ikke spiser kød eller mælkeprodukter. Man kan sigtens simre med planter, det tager bare ikke så lang tid. 


Grønsagschili med Sprøde Tortillas og Avocadosalat til 4 personer


Ingredienser:

1 rød chili (uden kerner)
1 rødløg (kvarte)
1 tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
2 fed hvidløg
1 bdt. koriander 
2 spsk. olivenolie
2 peberfrugter (tern)
1 ds. kikærter (drænet)
1 ds. kidneybønner (drænet)
500 g. passata (purerede tomater)
1 pose fuldkornsris (125 g.)
4 små fuldkornstortillas
2 avocado
1 spsk. limesaft
1-2 spsk. plantemælk
2 hjertesalat (snittet)
½ agurk (tern)
200 g. cherrytomater (halve)

Fremgangsmåde:

1. Læg chili, løg, paprika, spidskommen, hvidløg og korianderstilke i en blender med olie og blend til en jævn pure. 

2. Læg pureen i en gryde med peberfrugt, kikærter, bønner og passata, krydr med salt og peber og bring i kog. Kog under låg til resten er færdigt.

3. Kog risene efter anvisning på pakken.

4. Skær tortillas i ½ cm. brede strimler og bag sprøde i ovnen ca. 5 min ved 200 grader. Læg tortillas i bunden af 4 flade skåle.

5. Blend ½ avocado med korianderblade, plantemælk og limesaft til en glat dressing.

6. Anret salat, agurk, tomat og resten af avocadoerne i tern i de fire skåle og dryp dressingen over. 

7. Smag chilien til og server i 4 skåle med ris. Server salaten til.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...