Gryderetter er det helt rigtige på en kold efterårs- eller vinterdag, og det er ikke nogen hindring, at man ikke spiser kød eller mælkeprodukter. Man kan sigtens simre med planter, det tager bare ikke så lang tid.
Grønsagschili med Sprøde Tortillas og Avocadosalat til 4 personer
Ingredienser:
1 rød chili (uden kerner)
1 rødløg (kvarte)
1 tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
2 fed hvidløg
1 bdt. koriander
2 spsk. olivenolie
2 peberfrugter (tern)
1 ds. kikærter (drænet)
1 ds. kidneybønner (drænet)
500 g. passata (purerede tomater)
1 pose fuldkornsris (125 g.)
4 små fuldkornstortillas
2 avocado
1 spsk. limesaft
1-2 spsk. plantemælk
2 hjertesalat (snittet)
½ agurk (tern)
200 g. cherrytomater (halve)
Fremgangsmåde:
1. Læg chili, løg, paprika, spidskommen, hvidløg og korianderstilke i en blender med olie og blend til en jævn pure.
2. Læg pureen i en gryde med peberfrugt, kikærter, bønner og passata, krydr med salt og peber og bring i kog. Kog under låg til resten er færdigt.
3. Kog risene efter anvisning på pakken.
4. Skær tortillas i ½ cm. brede strimler og bag sprøde i ovnen ca. 5 min ved 200 grader. Læg tortillas i bunden af 4 flade skåle.
5. Blend ½ avocado med korianderblade, plantemælk og limesaft til en glat dressing.
6. Anret salat, agurk, tomat og resten af avocadoerne i tern i de fire skåle og dryp dressingen over.
7. Smag chilien til og server i 4 skåle med ris. Server salaten til.
Kommentarer
Send en kommentar