Mad-spild dur ikke! Det er super vigtigt, at vi bruger de madvarer, vi køber, så de ikke går til spilde. Dette er en ret, der kan sammensættes på mange forskellige måder alt efter, hvad du har i køleskabet.
Jeg havde ½ blomkål, ½ peberfrugt, 2 gulerødder, 2 halve poser snittet kål og 1 chili. Men alle former for grøntsager, der kan steges, kan bruges.
Stegte Ris med Grøntsager til 2 personer
Ingredienser:
125 g. fuldkornsris
2 fed hvidløg (hakket)
1 chili (finthakket)
1 spsk. karrypasta - det du lige har eller almindelig karry
4-500 g. grøntsager (snittet)
1 dåse linser, bønner eller kikærter (skyllede)
1 stor håndfuld nødder eller mandler
sojasauce
peber
Fremgangsmåde:
1. Kog risene.
2. Steg hvidløg, chili og karrypasta i lidt olie i en wok.
3. Tilsæt grøntsagerne. Start med dem der skal stege længst tid og tilsæt efterhånden, så det hele er færdig samtidig.
4. Tilsæt kogte ris, linser/bønner/kikærter og nødder og varm godt igennem.
5. Tilsæt sojasauce og smag til undervejs. Jeg tilsætter gerne omkring 3/4 dl. men pas på den ikke bliver for salt, især hvis din sojasauce er i den billige kategori.
6. Smag til med peber og server.
Kommentarer
Send en kommentar