Jeg prøver at spise wholefoods så meget som muligt, da jeg mener, at det er den sundeste måde at leve på. Det betyder ikke, at jeg aldrig spiser andet, bare at det er noget jeg stiler efter.
Wholefoods er i bund og grund hele plantebaserede ingredienser så som frugt, grønt, korn, nødder osv. Du kan læse mere her.
Derfor har jeg dannet etikken "wholefoods", så man nemt finder opskrifter, der lever op til dette krav.
Denne opskrift stammer fra aarstiderne, og er en lækker Daal fra Nepal.
Daal Bhat til 2 personer
Ingredienser:
100 g. gule flækærter (udblødt i vand i køleskabet 1 døgn)
100 g. brune basmatiris
100 g. spinat (grofthakket)
1 løg (skiver)
2 fed hvidløg (tynde skiver)
3 cm. ingefær (revet)
3 gulerødder (tynde skiver)
½ spsk. karry, f.eks. Madras
2 store tomater (tern)
1 dl. vand
salt
Fremgangsmåde:
1. Kog risene 35 min i 2½ dl. vand med lidt salt.
2. Sauter løg, hvidløg, ingefær og gulerødder i en smule vand i en slip let gryde 3-4 min.
3. Tilsæt karry og rør godt rundt. Tilsæt afdryppede flækærter og rør rundt igen.
4. Tilsæt tomater og vand og varm godt op. Skru ned for varmen og kog 25 min.
5. Tilsæt spinaten og og varm igennem. Smag til med salt og og server med ris.
Kommentarer
Send en kommentar