Jeg er ikke den helt store frokostkok. Jeg arbejder mange timer hver uge, er tit hjemme forholdsvis sent og har mange aktiviteter ud over arbejde. Så frokosten skal være nem at lave og nem at medbringe i en plastboks.
For nylig forsøgte jeg mig med Mia sommers veganske kødpølse, som jeg er stor fan af. Jeg skar lidt ned på rødbeden, og set i lyset af at det mest af alt blev en smørrepølse, vil jeg øge mængden af agar agar næste gang. For der bliver helt sikkert en næste gang. Du finder den oprindelige opskrift her.
Jeg bruger måleskeer, når jeg måler ting af, så teske, spiseske osv. passer, hvis man bruger måleskeer.
Pølsen falder ind under wholefoods konceptet, så sammen med fuldkornsrugbrød og masser af frugt og grønt, er det en helt optimal frokost.
Mia Sommers Veganske Kødpølse
Ingredienser:
1 ds. kikærter (skyllede og drænede)
4 dl. vand
50 g. tahin
35 g. rå rødbede
½ dl. gærflager
3 spsk. agar agar
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg (hakket)
2 tsk. salt
1 tsk. tørret oregano
Fremgangsmåde:
1. Hæld alt undtaget oregano i en foodprocessor og kør til en helt jævn masse. Det tager 4-5 min.
2. Tilsæt oregano og hæld massen i en slip let gryde. Bring i kog og kog ved svag varme 7 min. Rør i gryden hele tiden, så massen ikke brænder på.
3. Hæld i 2-3 varmefaste glas og køl helt af - først på køkkenbordet og derefter i køleskabet.
4. Lirk pølsen fri af glassene med en kniv. Nu er den klar til at blive skåret i skiver til brødet eller frosset ned til senere brug.
Kommentarer
Send en kommentar