Gå videre til hovedindholdet

Vegansk Kødpølse og en sund frokost



Jeg er ikke den helt store frokostkok. Jeg arbejder mange timer hver uge, er tit hjemme forholdsvis sent og har mange aktiviteter ud over arbejde. Så frokosten skal være nem at lave og nem at medbringe i en plastboks.

For nylig forsøgte jeg mig med Mia sommers veganske kødpølse, som jeg er stor fan af. Jeg skar lidt ned på rødbeden, og set i lyset af at det mest af alt blev en smørrepølse, vil jeg øge mængden af agar agar næste gang. For der bliver helt sikkert en næste gang. Du finder den oprindelige opskrift her.

Jeg bruger måleskeer, når jeg måler ting af, så teske, spiseske osv. passer, hvis man bruger måleskeer.

Pølsen falder ind under wholefoods konceptet, så sammen med fuldkornsrugbrød og masser af frugt og grønt, er det en helt optimal frokost.








Mia Sommers Veganske Kødpølse


Ingredienser:

1 ds. kikærter (skyllede og drænede)
4 dl. vand
50 g. tahin
35 g. rå rødbede 
½ dl. gærflager
3 spsk. agar agar
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg (hakket)
2 tsk. salt
1 tsk. tørret oregano

Fremgangsmåde:

1. Hæld alt undtaget oregano i en foodprocessor og kør til en helt jævn masse. Det tager 4-5 min.

2. Tilsæt oregano og hæld massen i en slip let gryde. Bring i kog og kog ved svag varme 7 min. Rør i gryden hele tiden, så massen ikke brænder på.

3. Hæld i 2-3 varmefaste glas og køl helt af - først på køkkenbordet og derefter i køleskabet.

4. Lirk pølsen fri af glassene med en kniv. Nu er den klar til at blive skåret i skiver til brødet eller frosset ned til senere brug. 



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ