Gå videre til hovedindholdet

Vegansk Kødpølse og en sund frokost



Jeg er ikke den helt store frokostkok. Jeg arbejder mange timer hver uge, er tit hjemme forholdsvis sent og har mange aktiviteter ud over arbejde. Så frokosten skal være nem at lave og nem at medbringe i en plastboks.

For nylig forsøgte jeg mig med Mia sommers veganske kødpølse, som jeg er stor fan af. Jeg skar lidt ned på rødbeden, og set i lyset af at det mest af alt blev en smørrepølse, vil jeg øge mængden af agar agar næste gang. For der bliver helt sikkert en næste gang. Du finder den oprindelige opskrift her.

Jeg bruger måleskeer, når jeg måler ting af, så teske, spiseske osv. passer, hvis man bruger måleskeer.

Pølsen falder ind under wholefoods konceptet, så sammen med fuldkornsrugbrød og masser af frugt og grønt, er det en helt optimal frokost.








Mia Sommers Veganske Kødpølse


Ingredienser:

1 ds. kikærter (skyllede og drænede)
4 dl. vand
50 g. tahin
35 g. rå rødbede 
½ dl. gærflager
3 spsk. agar agar
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg (hakket)
2 tsk. salt
1 tsk. tørret oregano

Fremgangsmåde:

1. Hæld alt undtaget oregano i en foodprocessor og kør til en helt jævn masse. Det tager 4-5 min.

2. Tilsæt oregano og hæld massen i en slip let gryde. Bring i kog og kog ved svag varme 7 min. Rør i gryden hele tiden, så massen ikke brænder på.

3. Hæld i 2-3 varmefaste glas og køl helt af - først på køkkenbordet og derefter i køleskabet.

4. Lirk pølsen fri af glassene med en kniv. Nu er den klar til at blive skåret i skiver til brødet eller frosset ned til senere brug. 



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost

I morgen vender hverdagen tilbage, og det betyder, at maden igen skal være sund og fuld af gode grøntsager. Som altid tager jeg udgangspunkt i diverse blade og kogebøger, og denne opskrift har udgangspunkt i en vegetarisk ret i juli måneds Spis Bedre.  Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost (2 personer) Ingredienser : 250 g. cherrytomater (kvarte) 1 rød peber (små tern) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (presset) 1 håndfuld basilikum 1 spsk. olivenolie salt og peber ½ spsk. balsamico 250 g. gnocchi 100 g. vegansk revet ost (f.eks. Violife eller Spir) Fremgangsmåde : 1. Fordel tomater, peberfrugt, squash, hvidløg og basilikum i et ovnfast fad.  2. Hæld olivenolie over og krydr godt med salt og peber. Vend rundt i det hele, så det bliver godt blandet. 3. Bag grøntsagerne 30 min ved 200 grader. 4. Bring en lille gryde letsaltet vand i kog og læg gnocchi deri. Når de stiger til tops i vandet, hældes dette fra.  5...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...