En vegansk bolognese baseret på wholefoods. Jeg brugte selv hasselnødder i retten, men opskriften sagde oprindeligt valnødder, og jeg tror, det er et bedre valg, derfor er dem jeg har noteret i denne opskrift.
Svampebolognese til 2 personer
Ingredienser:
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (hakket)
1 stor gulerod (revet)
250 g. champignon (små tern)
1 rød peberfrugt (små tern)
30 g. valnødder (hakket)
1 spsk. koncentreret tomatpure
½ spsk. eddike
1 dl. hvidvin
½ ds. hakkede tomater eller passata
1 dl. grønsagsbouillon
1 dl. kokosmælk
1 tsk. paprika
½ tsk. tørret rosmarin
½ tsk. stødt spidskommen
1 stor håndfuld basilikum (hakket)
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Steg løg, hvidløg, gulerødder, champignon og peberfrugt i en tør slip let pande til vandet er løbet fra og fordampet.
2. Tilsæt koncentreret tomatpure, eddike og hvidvin og kog ca. 5 min.
3. Tilsæt nødder, hakkede tomater, bouillon, kokosmælk, paprika, rosmarin, spidskommen og basilikum bring i kog og kog ca. 20 min under låg.
4. Krydr med salt og peber og server med fuldkornspasta.
Kommentarer
Send en kommentar