Opskriften her er fra en helt almindelig kogebog for kødspisere, men som så meget andet, var den forholdsvis nem at gøre vegansk. Denne gang ved hjælp af køderstatning.
Jeg benytter Anamas "kødboller", da jeg synes, de er bedst, men andre typer veganske kødboller kan sagtens bruges i stedet.
Spicy Harissa Wraps til 4 personer
Ingredienser:
300 g. veganske kødboller
1 nip safran
½ dl. kogende vand
1 rød chili (ringe)
½ bdt. forårsløg (ringe)
½ bdt. koriander (hakkede stilke)
2 fed hvidløg (presset)
½ spsk. olie
1 ds. kikærter (afdryppede)
1 karton tomatpassata
salt og peber
2 hjertesalat (fintsnittet)
½ agurk (uden kerner i små tern)
4 tomater (uden kerner i små tern)
1 spsk. citronsaft
salt og peber
2 dl. vegansk creme fraiche eller yoghurt naturel
2 store tsk. harissa chilipasta
8 små fuldkornstortilla
½ bdt. koriander (grofthakkede blade)
Fremgangsmåde:
1. Hæld kogende vand over safran og lad det stå 5 min.
2. Steg chili, forårsløg, korianderstilke og hvidløg ca. 1 min i olie.
3. Tilsæt kikærter, tomatpassata og safran med vand. Bring i kog.
4. Tilsæt kødbollerne, læg låg på, og lad det simre 15 min.
5. Bland salat, tomat og agurk og vend med citronsaft, salt og peber.
6. Rør harissa i creme fraiche.
7. Smag tomatsaucen til med salt og peber.
8. Varm tortillas på en varm og tør pande. Smør dem med harissadressing, fordel salaten på dem og læg kødboller i tomatsauce øverst. Drys med koriander og server.
Kommentarer
Send en kommentar