Gå videre til hovedindholdet

Spicy Harissa Wraps




Opskriften her er fra en helt almindelig kogebog for kødspisere, men som så meget andet, var den forholdsvis nem at gøre vegansk. Denne gang ved hjælp af køderstatning.

Jeg benytter Anamas "kødboller", da jeg synes, de er bedst, men andre typer veganske kødboller kan sagtens bruges i stedet.

Spicy Harissa Wraps til 4 personer


Ingredienser:

300 g. veganske kødboller
1 nip safran
½ dl. kogende vand
1 rød chili (ringe)
½ bdt. forårsløg (ringe)
½ bdt. koriander (hakkede stilke)
2 fed hvidløg (presset)
½ spsk. olie
1 ds. kikærter (afdryppede)
1 karton tomatpassata
salt og peber

2 hjertesalat (fintsnittet)
½ agurk (uden kerner i små tern)
4 tomater (uden kerner i små tern)
1 spsk. citronsaft
salt og peber

2 dl. vegansk creme fraiche eller yoghurt naturel
2 store tsk. harissa chilipasta

8 små fuldkornstortilla
½ bdt. koriander (grofthakkede blade)

Fremgangsmåde:

1. Hæld kogende vand over safran og lad det stå 5 min.

2. Steg chili, forårsløg, korianderstilke og hvidløg ca. 1 min i olie.

3. Tilsæt kikærter, tomatpassata og safran med vand. Bring i kog.

4. Tilsæt kødbollerne, læg låg på, og lad det simre 15 min.

5. Bland salat, tomat og agurk og vend med citronsaft, salt og peber.

6. Rør harissa i creme fraiche. 

7. Smag tomatsaucen til med salt og peber.

8. Varm tortillas på en varm og tør pande. Smør dem med harissadressing, fordel salaten på dem og læg kødboller i tomatsauce øverst. Drys med koriander og server. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ