Gå videre til hovedindholdet

Spicy Harissa Wraps




Opskriften her er fra en helt almindelig kogebog for kødspisere, men som så meget andet, var den forholdsvis nem at gøre vegansk. Denne gang ved hjælp af køderstatning.

Jeg benytter Anamas "kødboller", da jeg synes, de er bedst, men andre typer veganske kødboller kan sagtens bruges i stedet.

Spicy Harissa Wraps til 4 personer


Ingredienser:

300 g. veganske kødboller
1 nip safran
½ dl. kogende vand
1 rød chili (ringe)
½ bdt. forårsløg (ringe)
½ bdt. koriander (hakkede stilke)
2 fed hvidløg (presset)
½ spsk. olie
1 ds. kikærter (afdryppede)
1 karton tomatpassata
salt og peber

2 hjertesalat (fintsnittet)
½ agurk (uden kerner i små tern)
4 tomater (uden kerner i små tern)
1 spsk. citronsaft
salt og peber

2 dl. vegansk creme fraiche eller yoghurt naturel
2 store tsk. harissa chilipasta

8 små fuldkornstortilla
½ bdt. koriander (grofthakkede blade)

Fremgangsmåde:

1. Hæld kogende vand over safran og lad det stå 5 min.

2. Steg chili, forårsløg, korianderstilke og hvidløg ca. 1 min i olie.

3. Tilsæt kikærter, tomatpassata og safran med vand. Bring i kog.

4. Tilsæt kødbollerne, læg låg på, og lad det simre 15 min.

5. Bland salat, tomat og agurk og vend med citronsaft, salt og peber.

6. Rør harissa i creme fraiche. 

7. Smag tomatsaucen til med salt og peber.

8. Varm tortillas på en varm og tør pande. Smør dem med harissadressing, fordel salaten på dem og læg kødboller i tomatsauce øverst. Drys med koriander og server. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...