Paella er traditionelt med kylling og skaldyr, men retten er forholdsvis nem at gøre vegansk, enten med et kyllingeerstatningsprodukt eller med f.eks. kikærter. Jeg havde en pakke pipfri i fryseren, så den kom i min paella.
Vegansk Paella, 2-3 personer
Ingredienser:
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
½ spsk. olie
1 stor peberfrugt (små tern)
250 g. champignon (tern)
2 tomater (tern)
1 nip safran
1 tsk. gurkemeje
2 spsk. citronsaft
4 dl. grønsagsbouillon
125 g. ris (jeg brugte paraboiled)
1 pakke pipfri eller lignende
100 g. ærter
salt og peber
citronbåde
hakket persille
Fremgangsmåde:
1. Steg løgene klare i olie i en wok eller meget stor pande.
2. Tilsæt hvidløg, peberfrugter og svampe og steg ca. 5 min.
3. Tilsæt tomater, safran, gurkemeje, citronsaft, ris og bouillon, bring i kog og lad det simre uden låg ca. 20 min.
4. Tilsæt ærter og pipfri og lad retten simre til alt vandet er væk.
5. Smag til med salt og peber og server med citronbåde og et drys persille.
Kommentarer
Send en kommentar