Gå videre til hovedindholdet

Vegansk Ramen med Nudler



Man kan sagtens lave sine yndlingsretter, selv om de oftest laves med kød. Der er brugbare erstatningsprodukter for det meste.

Her har jeg brugt Veggi sojafars, som er lavet på 100 % sojaprotein. Men man kan sagtens bruge andre typer vegansk fars.



Vegansk Ramen med Nudler til 2 personer


Ingredienser:

125 g. fuldkornsnudler
1 rød chili (grofthakket)
½ stilk citrongræs (grofthakket)
5 dl. grøntsagsbouillon

3 forårsløg (skiver)
1 porre (skiver)
250 g. brune champignon (skiver)
2 gulerødder (tynde stave)

50 g. Veggi sojafars eller lignende
½ dl. vand
2 spsk. sojasauce
2 spsk. hoisinsauce
1 spsk. sød chilisauce
½ spsk. risvineddike

Fremgangsmåde:

1. Hæld bouillon, chili og citrongræs i en gryde og bring i kog. Kog 10 min. Si bouillonen og kasser chili og citrongræs.

2. Steg forårsløg, porre og gulerødder et par minutter i lidt olie på en stor pande. Tag af panden.

3. Steg svampene i lidt olie. 

4. Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. 

5. Kog sojafars et par minutter i vandet. Hvis du bruger en anden type fars, skal det muligvis ikke koges. Hæld evt. overskydende vand fra.

6. Vend sojasauce, hoisinsauce, chilisauce og eddike i sojafarsen og rør godt.

7. Anret nudler i bunden af to store tallerkener. Top med grøntsager, hæld suppen over og anret farsen øverst. 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...