Man kan sagtens lave sine yndlingsretter, selv om de oftest laves med kød. Der er brugbare erstatningsprodukter for det meste.
Her har jeg brugt Veggi sojafars, som er lavet på 100 % sojaprotein. Men man kan sagtens bruge andre typer vegansk fars.
Vegansk Ramen med Nudler til 2 personer
Ingredienser:
125 g. fuldkornsnudler
1 rød chili (grofthakket)
½ stilk citrongræs (grofthakket)
5 dl. grøntsagsbouillon
3 forårsløg (skiver)
1 porre (skiver)
250 g. brune champignon (skiver)
2 gulerødder (tynde stave)
50 g. Veggi sojafars eller lignende
½ dl. vand
2 spsk. sojasauce
2 spsk. hoisinsauce
1 spsk. sød chilisauce
½ spsk. risvineddike
Fremgangsmåde:
1. Hæld bouillon, chili og citrongræs i en gryde og bring i kog. Kog 10 min. Si bouillonen og kasser chili og citrongræs.
2. Steg forårsløg, porre og gulerødder et par minutter i lidt olie på en stor pande. Tag af panden.
3. Steg svampene i lidt olie.
4. Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
5. Kog sojafars et par minutter i vandet. Hvis du bruger en anden type fars, skal det muligvis ikke koges. Hæld evt. overskydende vand fra.
6. Vend sojasauce, hoisinsauce, chilisauce og eddike i sojafarsen og rør godt.
7. Anret nudler i bunden af to store tallerkener. Top med grøntsager, hæld suppen over og anret farsen øverst.
Kommentarer
Send en kommentar