Dhal er mange veganeres livret, og med god grund :) Retten stammer fra området omkring Indien og Nepal, og i bund og grund er det en linse-curry.
Dhal kan laves (og staves) på et hav af måder, men det her er en af mine favoritter.
Dhal til 2 personer
Ingredienser:
3 fed hvidløg (presset)
1 lille løg (finthakket)
3 cm. frisk ingefær (finthakket)
½ spsk. olie
½ tsk. gurkemeje
2 små gulerødder (små tern)
75 g. knoldselleri (små tern)
1 stor spsk. mediumstærk karry
½ tsk. chiliflager
125 g. røde linser
200 g. hakkede tomater (fra dåse eller friske)
½ dåse kokosmælk
3 dl. grøntsagsbouillon
salt
100 g. basmatiris
1 potte koriander (hakket)
2 både lime
Fremgangsmåde:
1. Steg hvidløg, løg, ingefær og gurkemeje i olie i en gryde ved middel varme i 3-4 min.
2. Tilsæt gulerødder og selleri og steg nogle minutter.
3. Tilsæt karry og chiliflager og steg til det dufter kraftigt af karry.
4. Tilsæt linser, tomater, kokosmælk og bouillon og kog under låg 40 min. Smag til med salt.
5. Kog risene 8 min i letsaltet vand, hæld vandet fra og lad risene hvile i gryden.
6. Server dhal med ris, hakket koriander og lime.
Kommentarer
Send en kommentar