Gå videre til hovedindholdet

Klassisk Lasagne





Der findes rigtig mange opskrifter på vegansk lasagne. Nogle falder tættere på den traditionelle med kød end andre, nogle er med køderstatning, andre ikke og sådan kunne jeg blive ved. 

Denne opskrift er fra min nyeste kogebog, som jeg fik i julegave. Den hedder "Flere kødfrie dage" og er egentlig kun vegetarisk, men det er oftest nemt at ændre opskrifterne til at være veganske. 

Denne lasagne er uden køderstatning. Den er i stedet lavet på linser og svampe, og den kommer meget tæt på smagen af den traditionelle lasagne, uden at man får fornemmelsen af, at det kunne have været kød. 

Lasagne til 2 personer


Ingredienser:

1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 stor gulerod (små tern)
75 g. knoldselleri (små tern)
200 g. brune champignon (små tern)
½ spsk. olie
1 lille dåse koncentreret tomatpure
½ dåse linser (drænet)
1 dåse hakkede tomater
1½ dl. vegansk rødvin
1 tsk. tørret timian
salt og peber

2 spsk. plantemargarine
1 spsk. mel
2½ dl. plantemælk
50 g. revet vegansk ost
1/4 tsk. muskat
salt og peber

10 fuldkornslasagneplader
½ dl. rasp

Fremgangsmåde:

1. Steg svampene i en tør gryde til de har afgivet vand og det er fordampet.

2. Tilsæt olie, løg, hvidløg, gulerødder og selleri og steg ca. 5 min.

3. Tilsæt rødvin, bring i kog og kog et par minutter.

4. Tilsæt tomatpure, linser, hakkede tomater og timian og bring i kog. Kog uden låg ca. 15 min.

5. Smelt plantemargarine og pisk melet ud heri. Tilsæt mælk lidt efter lidt under piskning, kog godt igennem og jævn evt. med lidt maizena, hvis saucen ikke er tyknet nok. 

6. Smelt osten i saucen og krydr med muskat, salt og peber.

7. Smag tomatsaucen til med salt og peber.

8. Læg lidt tomatsauce i bunden af et ovnfast fad (20 x 20 cm) og læg to lasagneplader herover. Fordel 1/4 af tomatsaucen herover, top med et par spsk. mælkesauce og slut med to lasagneplader igen. Gentag 3 gange. 

9. Fordel resten af mælkesaucen øverst og drys med rasp. Bag ca. 25 min ved 200 grader og server.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...