Der findes rigtig mange opskrifter på vegansk lasagne. Nogle falder tættere på den traditionelle med kød end andre, nogle er med køderstatning, andre ikke og sådan kunne jeg blive ved.
Denne opskrift er fra min nyeste kogebog, som jeg fik i julegave. Den hedder "Flere kødfrie dage" og er egentlig kun vegetarisk, men det er oftest nemt at ændre opskrifterne til at være veganske.
Denne lasagne er uden køderstatning. Den er i stedet lavet på linser og svampe, og den kommer meget tæt på smagen af den traditionelle lasagne, uden at man får fornemmelsen af, at det kunne have været kød.
Lasagne til 2 personer
Ingredienser:
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 stor gulerod (små tern)
75 g. knoldselleri (små tern)
200 g. brune champignon (små tern)
½ spsk. olie
1 lille dåse koncentreret tomatpure
½ dåse linser (drænet)
1 dåse hakkede tomater
1½ dl. vegansk rødvin
1 tsk. tørret timian
salt og peber
2 spsk. plantemargarine
1 spsk. mel
2½ dl. plantemælk
50 g. revet vegansk ost
1/4 tsk. muskat
salt og peber
10 fuldkornslasagneplader
½ dl. rasp
Fremgangsmåde:
1. Steg svampene i en tør gryde til de har afgivet vand og det er fordampet.
2. Tilsæt olie, løg, hvidløg, gulerødder og selleri og steg ca. 5 min.
3. Tilsæt rødvin, bring i kog og kog et par minutter.
4. Tilsæt tomatpure, linser, hakkede tomater og timian og bring i kog. Kog uden låg ca. 15 min.
5. Smelt plantemargarine og pisk melet ud heri. Tilsæt mælk lidt efter lidt under piskning, kog godt igennem og jævn evt. med lidt maizena, hvis saucen ikke er tyknet nok.
6. Smelt osten i saucen og krydr med muskat, salt og peber.
7. Smag tomatsaucen til med salt og peber.
8. Læg lidt tomatsauce i bunden af et ovnfast fad (20 x 20 cm) og læg to lasagneplader herover. Fordel 1/4 af tomatsaucen herover, top med et par spsk. mælkesauce og slut med to lasagneplader igen. Gentag 3 gange.
9. Fordel resten af mælkesaucen øverst og drys med rasp. Bag ca. 25 min ved 200 grader og server.
Kommentarer
Send en kommentar