Gå videre til hovedindholdet

Klassisk Lasagne





Der findes rigtig mange opskrifter på vegansk lasagne. Nogle falder tættere på den traditionelle med kød end andre, nogle er med køderstatning, andre ikke og sådan kunne jeg blive ved. 

Denne opskrift er fra min nyeste kogebog, som jeg fik i julegave. Den hedder "Flere kødfrie dage" og er egentlig kun vegetarisk, men det er oftest nemt at ændre opskrifterne til at være veganske. 

Denne lasagne er uden køderstatning. Den er i stedet lavet på linser og svampe, og den kommer meget tæt på smagen af den traditionelle lasagne, uden at man får fornemmelsen af, at det kunne have været kød. 

Lasagne til 2 personer


Ingredienser:

1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 stor gulerod (små tern)
75 g. knoldselleri (små tern)
200 g. brune champignon (små tern)
½ spsk. olie
1 lille dåse koncentreret tomatpure
½ dåse linser (drænet)
1 dåse hakkede tomater
1½ dl. vegansk rødvin
1 tsk. tørret timian
salt og peber

2 spsk. plantemargarine
1 spsk. mel
2½ dl. plantemælk
50 g. revet vegansk ost
1/4 tsk. muskat
salt og peber

10 fuldkornslasagneplader
½ dl. rasp

Fremgangsmåde:

1. Steg svampene i en tør gryde til de har afgivet vand og det er fordampet.

2. Tilsæt olie, løg, hvidløg, gulerødder og selleri og steg ca. 5 min.

3. Tilsæt rødvin, bring i kog og kog et par minutter.

4. Tilsæt tomatpure, linser, hakkede tomater og timian og bring i kog. Kog uden låg ca. 15 min.

5. Smelt plantemargarine og pisk melet ud heri. Tilsæt mælk lidt efter lidt under piskning, kog godt igennem og jævn evt. med lidt maizena, hvis saucen ikke er tyknet nok. 

6. Smelt osten i saucen og krydr med muskat, salt og peber.

7. Smag tomatsaucen til med salt og peber.

8. Læg lidt tomatsauce i bunden af et ovnfast fad (20 x 20 cm) og læg to lasagneplader herover. Fordel 1/4 af tomatsaucen herover, top med et par spsk. mælkesauce og slut med to lasagneplader igen. Gentag 3 gange. 

9. Fordel resten af mælkesaucen øverst og drys med rasp. Bag ca. 25 min ved 200 grader og server.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ