Gå videre til hovedindholdet

Vegansk Shepherds Pie med Bønnesalat





Det er blevet januar og kroppen skriger efter den gode veganske mad med masser af grøntsager og masser af fibre. 

Shepherds Pie er en engelsk klassiker, som traditionelt laves af en kødsauce og et låg af kartoffelmos. Den er heldigvis rigtig nem at gøre mere vegansk. Her har jeg lavet en fint krydret linsesauce.

Byt gerne bagekartoflerne ud med søde kartofler, hvis du foretrækker det.


Vegansk Shepherds Pie med Bønnesalat til 2 personer


Ingredienser:

1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (hakket)
2 gulerødder (små tern)
150 g. knoldselleri (små tern)
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 spsk. balsamico
½ dåse grønne linser
½ dåse hakkede tomater
1½ dl. grøntsagsbouillon
1 spsk. sojasauce
1 spsk. hakket frisk timian
1 tsk. paprika
½ tsk. tørret rosmarin
salt og peber

2 bagekartofler (tern)
ca. ½ dl. plantemælk
salt

150 g. grønne bønner (evt. fra frost)
1 hjertesalat (snittet)
100 g. cherrytomater (halve) 
½ tsk. sennep
1 tsk. sirup
1 spsk. olivenolie
salt og peber
25 g. saltmandler (hakkede)

Fremgangsmåde:

1. Steg løg, hvidløg, gulerødder og selleri i lidt olie ca. 5 min.

2. Tilsæt tomatpure og balsamico og steg kort.

3. Tilsæt linser, hakkede tomater, bouillon, sojasauce, timian, paprika og rosmarin og bring i kog. Kog uden låg ca. 20 min til det meste af væsken er fordampet. Smag til med salt og peber.

4. Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Mos dem og mælk med en kartoffelmoser og smag til med salt. 

5. Fordel linsesaucen i bunden af et stort eller to mindre ovnfaste fade og fordel mosen ovenpå. Bag 30 min ved 200 grader.

6. Steg bønnerne i lidt olie til de er møre. 

7. Rør sennep og honning sammen. Hæld olien i lidt efter lidt under omrøring og krydr med salt og peber.

8. Vend bønner og tomater med dressingen og anret ovenpå salaten. Drys med mandler og server til Shepherds Pie.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...