Det er blevet januar og kroppen skriger efter den gode veganske mad med masser af grøntsager og masser af fibre.
Shepherds Pie er en engelsk klassiker, som traditionelt laves af en kødsauce og et låg af kartoffelmos. Den er heldigvis rigtig nem at gøre mere vegansk. Her har jeg lavet en fint krydret linsesauce.
Byt gerne bagekartoflerne ud med søde kartofler, hvis du foretrækker det.
Vegansk Shepherds Pie med Bønnesalat til 2 personer
Ingredienser:
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (hakket)
2 gulerødder (små tern)
150 g. knoldselleri (små tern)
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 spsk. balsamico
½ dåse grønne linser
½ dåse hakkede tomater
1½ dl. grøntsagsbouillon
1 spsk. sojasauce
1 spsk. hakket frisk timian
1 tsk. paprika
½ tsk. tørret rosmarin
salt og peber
2 bagekartofler (tern)
ca. ½ dl. plantemælk
salt
150 g. grønne bønner (evt. fra frost)
1 hjertesalat (snittet)
100 g. cherrytomater (halve)
½ tsk. sennep
1 tsk. sirup
1 spsk. olivenolie
salt og peber
25 g. saltmandler (hakkede)
Fremgangsmåde:
1. Steg løg, hvidløg, gulerødder og selleri i lidt olie ca. 5 min.
2. Tilsæt tomatpure og balsamico og steg kort.
3. Tilsæt linser, hakkede tomater, bouillon, sojasauce, timian, paprika og rosmarin og bring i kog. Kog uden låg ca. 20 min til det meste af væsken er fordampet. Smag til med salt og peber.
4. Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Mos dem og mælk med en kartoffelmoser og smag til med salt.
5. Fordel linsesaucen i bunden af et stort eller to mindre ovnfaste fade og fordel mosen ovenpå. Bag 30 min ved 200 grader.
6. Steg bønnerne i lidt olie til de er møre.
7. Rør sennep og honning sammen. Hæld olien i lidt efter lidt under omrøring og krydr med salt og peber.
8. Vend bønner og tomater med dressingen og anret ovenpå salaten. Drys med mandler og server til Shepherds Pie.
Kommentarer
Send en kommentar