Gå videre til hovedindholdet

Blomkålssalat med Kikærter, Dukkah og Avocadodressing



I dag smager aftensmaden af ferie under sydlige himmelstrøg. Jeg har lavet en salat med blomkål og kikærter bagt med dukkah, avocadodressing og granatæbler. Der er masser af proteiner og vitaminer. 
Vil du have en lidt sundere ret, så skift naanbrødet ud med groft brød.

Hvis du har en færdigkøbt dukkah, kan du naturligvis bruge den, men jeg har vedlagt opskriften på dukkah, som stammer fra bloggen "Valdemarsro". Du finder opskriften her.

Blomkålssalat med Kikærter, Dukkah og Avocadodressing til 2 personer


Ingredienser:

Dukkah:
25 g. hasselnødder
15 g. pinjekerner
25 g. sesamfrø
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1/4 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Bagt blomkål og kikærter:

½ blomkål (små buketter)
1 ds. kikærter (skyllede og afdryppede)
2 tsk. olie
1½ spsk. dukkah

Avocadodressing:
½ stor avocado
1 dl. vegansk yoghurt naturel 
1 potte dild
½ spsk. citronsaft
salt og peber

Desuden:
100 g. ærter (optøede)
½ stor avocado (tern)
½ granatæble (kernerne)
2 naanbrød eller groft brød

Fremgangsmåde:

1. Bland alle ingredienserne til dukkah og steg dem ved middel varme på en tør pande til det dufter godt og nødderne bliver lidt brune. Hæld det i en minihakker og kør det fint. Afkøl og opbevar i en plastbøtte eller et lille glas.

2. Bland blomkål, kikærter, olie og dukkah i en skål og fordel på bagepapir på en bageplade. Bag 20 min ved 200 grader luftvarme. 

3. Blend avocado, dild, yoghurt og citronsaft og smag til med salt og peber.

4. Anret blomkål og kikærter i to skåle eller tallerkener. Top med avocado, ærter, avocadodressing og granatæblekerner. Server med brød.






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...