Gå videre til hovedindholdet

Blomkålssalat med Kikærter, Dukkah og Avocadodressing



I dag smager aftensmaden af ferie under sydlige himmelstrøg. Jeg har lavet en salat med blomkål og kikærter bagt med dukkah, avocadodressing og granatæbler. Der er masser af proteiner og vitaminer. 
Vil du have en lidt sundere ret, så skift naanbrødet ud med groft brød.

Hvis du har en færdigkøbt dukkah, kan du naturligvis bruge den, men jeg har vedlagt opskriften på dukkah, som stammer fra bloggen "Valdemarsro". Du finder opskriften her.

Blomkålssalat med Kikærter, Dukkah og Avocadodressing til 2 personer


Ingredienser:

Dukkah:
25 g. hasselnødder
15 g. pinjekerner
25 g. sesamfrø
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1/4 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Bagt blomkål og kikærter:

½ blomkål (små buketter)
1 ds. kikærter (skyllede og afdryppede)
2 tsk. olie
1½ spsk. dukkah

Avocadodressing:
½ stor avocado
1 dl. vegansk yoghurt naturel 
1 potte dild
½ spsk. citronsaft
salt og peber

Desuden:
100 g. ærter (optøede)
½ stor avocado (tern)
½ granatæble (kernerne)
2 naanbrød eller groft brød

Fremgangsmåde:

1. Bland alle ingredienserne til dukkah og steg dem ved middel varme på en tør pande til det dufter godt og nødderne bliver lidt brune. Hæld det i en minihakker og kør det fint. Afkøl og opbevar i en plastbøtte eller et lille glas.

2. Bland blomkål, kikærter, olie og dukkah i en skål og fordel på bagepapir på en bageplade. Bag 20 min ved 200 grader luftvarme. 

3. Blend avocado, dild, yoghurt og citronsaft og smag til med salt og peber.

4. Anret blomkål og kikærter i to skåle eller tallerkener. Top med avocado, ærter, avocadodressing og granatæblekerner. Server med brød.






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost

I morgen vender hverdagen tilbage, og det betyder, at maden igen skal være sund og fuld af gode grøntsager. Som altid tager jeg udgangspunkt i diverse blade og kogebøger, og denne opskrift har udgangspunkt i en vegetarisk ret i juli måneds Spis Bedre.  Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost (2 personer) Ingredienser : 250 g. cherrytomater (kvarte) 1 rød peber (små tern) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (presset) 1 håndfuld basilikum 1 spsk. olivenolie salt og peber ½ spsk. balsamico 250 g. gnocchi 100 g. vegansk revet ost (f.eks. Violife eller Spir) Fremgangsmåde : 1. Fordel tomater, peberfrugt, squash, hvidløg og basilikum i et ovnfast fad.  2. Hæld olivenolie over og krydr godt med salt og peber. Vend rundt i det hele, så det bliver godt blandet. 3. Bag grøntsagerne 30 min ved 200 grader. 4. Bring en lille gryde letsaltet vand i kog og læg gnocchi deri. Når de stiger til tops i vandet, hældes dette fra.  5...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...