Hjemmelavet gnocchi er super nemt, men man kan naturligvis vælge at bruge færdigkøbt i stedet. Min gnocchi er her lavet af søde kartofler, hvilket giver en lidt anden smag end normalt.
Server en salat til retten.
Gnocchi med Svampesauce til 2 personer
Ingredienser:
200 g. sød kartoffel (tern)
2 dl. hvedemel
½ tsk. salt
½ løg (finthakket)
250 g. champignon (skiver)
1½ dl. vegansk madlavningsfløde
1 spsk. citronsaft
2 spsk. gærflager
salt og peber
1 håndfuld basilikum (hakket)
Fremgangsmåde:
1. Kog sød kartoffel 10 min i vand, hæld vandet fra og dryp af.
2. Læg sød kartoffel, mel og salt i en minihakker og hak til en klistret dej.
3. Rul dejen til lange pølser på et meldrysset bord og skær 1-2 cm lange stykker. Tryk lidt flade med en gaffel.
4. Kog gnocchi ca. 5 min i letsaltet vand til de flyder op til overfladen. Køl af i koldt vand og dryp af.
5. Steg løg og champignon i en slip let gryde til vandet fra champignon er fordampet.
6. Tilsæt madlavningsfløde, citronsaft og gærflager og varm godt igennem. Smag til med salt og peber.
7. Læg gnocchi i saucen og varm igennem. Server med et drys basilikum.
Kommentarer
Send en kommentar