Gå videre til hovedindholdet

Tofu Satay med Spicy Agurkesalat



Nogle gange skal aftensmaden ikke være alt for kompliceret, men det betyder ikke, at du er nødt til at gå på kompromis med smagen.
Her er det en simpel marineret tofu med sataysauce, ris og agurkesalat. Mariner tofuen dagen før, og så tager det kun ½ time. Du kan også droppe marinaden og blot krydre tofuen med karry inden du steger den.

Tofu Satay med Spicy Agurkesalat til 2 personer


Ingredienser:

2 spsk. kokosmælk
½ spsk. olie
1 spsk. sojasauce
2 cm ingefær (revet)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk. karry
200 g. fast tofu (tern)

1 stor agurk (tynde skiver)
½ rød chili (finthakket)
1 bdt. koriander (hakket)
½ dl. eddike
½ spsk. ahornsirup
½ tsk. salt

1 dl. kokosmælk
2 spsk. peanutbutter
1 tsk. rød karrypasta
½ spsk. limesaft
1 spsk. sojasauce

125 g. ris - gerne fuldkorn

Fremgangsmåde:

1. Rør kokosmælk, olie, sojasauce, ingefær, hvidløg og karry sammen og vend tofu i. Opbevar på køl et par timer eller natten over.

2. Læg agurk, chili og koriander i en skål. Rør eddike, sirup og salt sammen og vend det i agurkerne. Opbevar på køl til maden er færdig.

3. Kog risene.

4. Rør kokosmælk, peanutbutter, karrypasta, limesaft og sojasauce sammen i en lille gryde og varm op. Tag af varmen og læg låg på.

5. Steg tofu i resten af marinaden til den er gennemvarm. 

6. Server tofu med ris, sauce og agurkesalat. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ