Nogle gange skal aftensmaden ikke være alt for kompliceret, men det betyder ikke, at du er nødt til at gå på kompromis med smagen.
Her er det en simpel marineret tofu med sataysauce, ris og agurkesalat. Mariner tofuen dagen før, og så tager det kun ½ time. Du kan også droppe marinaden og blot krydre tofuen med karry inden du steger den.
Tofu Satay med Spicy Agurkesalat til 2 personer
Ingredienser:
2 spsk. kokosmælk
½ spsk. olie
1 spsk. sojasauce
2 cm ingefær (revet)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk. karry
200 g. fast tofu (tern)
1 stor agurk (tynde skiver)
½ rød chili (finthakket)
1 bdt. koriander (hakket)
½ dl. eddike
½ spsk. ahornsirup
½ tsk. salt
1 dl. kokosmælk
2 spsk. peanutbutter
1 tsk. rød karrypasta
½ spsk. limesaft
1 spsk. sojasauce
125 g. ris - gerne fuldkorn
Fremgangsmåde:
1. Rør kokosmælk, olie, sojasauce, ingefær, hvidløg og karry sammen og vend tofu i. Opbevar på køl et par timer eller natten over.
2. Læg agurk, chili og koriander i en skål. Rør eddike, sirup og salt sammen og vend det i agurkerne. Opbevar på køl til maden er færdig.
3. Kog risene.
4. Rør kokosmælk, peanutbutter, karrypasta, limesaft og sojasauce sammen i en lille gryde og varm op. Tag af varmen og læg låg på.
5. Steg tofu i resten af marinaden til den er gennemvarm.
6. Server tofu med ris, sauce og agurkesalat.
Kommentarer
Send en kommentar