Endnu et par lækre retter fra Jamie Oliver. Jeg spiste dette måltid, som det var, men det kan også være tilbehør til f.eks. en vegansk steak fra Aldi.
Bagte Søde Kartofler og Rødbedesalat til 2 personer (1 time og 10 min)
Ingredienser:
500 g. søde kartofler (skrubbet og i 3 cm. tykke skiver)
1 helt hvidløg
½ spsk. cajun krydderiblanding
1 dl. vegansk creme fraiche eller usødet yoghurt
½ potte purløg (snittet)
500 g. rødbeder (skrællet og i store tern)
2 clementiner
½ bdt. estragon (bladene)
100 g. Violife fetaost (tern)
25 g. valnødder (grofthakket)
Desuden: olivenolie, æbleeddike, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Læg de søde kartofler og det hele hvidløg i et ovnfast fad og dryp med olivenolie og æbleeddike. Krydr med cajunkrydderi, salt og peber. Bag 1 time ved 175 grader.
2. Kog rødbedetern 45 min og hæld vandet fra. Køl kort af i koldt vand.
3. Pres saften af ½ clementin og rør sammen med ½ spsk. olivenolie og krydr med salt og peber. Vend med rødbederne og anret på et fad.
4. Skær resten af clementinerne i tynde skiver og anret på rødbederne med estragon, valnødder og feta.
5. Skær hvidløget over og pres hvidløgskødet ud. Rør sammen med creme fraiche eller yoghurt og smag til med salt og peber.
6. Anret søde kartofler på et fad med klatter af hvidløgsyoghurt og drysset med purløg.
1 helt hvidløg
½ spsk. cajun krydderiblanding
1 dl. vegansk creme fraiche eller usødet yoghurt
½ potte purløg (snittet)
500 g. rødbeder (skrællet og i store tern)
2 clementiner
½ bdt. estragon (bladene)
100 g. Violife fetaost (tern)
25 g. valnødder (grofthakket)
Desuden: olivenolie, æbleeddike, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Læg de søde kartofler og det hele hvidløg i et ovnfast fad og dryp med olivenolie og æbleeddike. Krydr med cajunkrydderi, salt og peber. Bag 1 time ved 175 grader.
2. Kog rødbedetern 45 min og hæld vandet fra. Køl kort af i koldt vand.
3. Pres saften af ½ clementin og rør sammen med ½ spsk. olivenolie og krydr med salt og peber. Vend med rødbederne og anret på et fad.
4. Skær resten af clementinerne i tynde skiver og anret på rødbederne med estragon, valnødder og feta.
5. Skær hvidløget over og pres hvidløgskødet ud. Rør sammen med creme fraiche eller yoghurt og smag til med salt og peber.
6. Anret søde kartofler på et fad med klatter af hvidløgsyoghurt og drysset med purløg.
Kommentarer
Send en kommentar