Scones er virkeligt lækre, hvis de er friskbagte. Jeg spiser dem med enten lemon curd eller syltetøj og flødeskum, men de kan også spises med smør, hvis du foretrækker.
Jeg køber egg replacer i Helsam.
Scones, 12 stk.
Ingredienser:
450 g. hvedemel
½ tsk. salt
1½ tsk. bagepulver
½ dl. sukker
125 g. Smørbar blok
Egg replacer tilsvarende 1 æg (købes i Helsekostbutikker)
2 dl. plantemælk
30 g. smeltet Smørbar blok
sukker
Fremgangsmåde:
1. Bland mel, salt, bagepulver og sukker.
2. Skær smørbar i tern og smuldr det i melet til det ligner rasp.
3. Rør egg replacer og plantemælk i dejen og ælt den kort til den lige hænger sammen. Tilsæt evt. lidt mel, hvis dejen er for våd.
4. Rul ud til 3 cm. tykkel og skær i trekanter eller udstik runde scones med et glas.
5. Læg scones på bagepapir på en bageplade, pensl med smeltet smørbar og drys med sukker.
6. Bag 10-12 min ved 250 grader. Køl lidt af og server.
Kommentarer
Send en kommentar