Min veganske version af klassikeren - et godt valg, når kødspisere skal introduceres til vegansk mad. Saucen er rimelig spicy, men det er nemt at justere med chiliflagerne.
Kødboller i Tomatsauce med Pasta og Broccoli til 1 person (45 min)
Ingredienser:
100 g. Naturli Hakket
½ tsk. røget paprika
½ tsk. tørret timian
1 tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgssalt
½ tsk. salt
peber
½ løg (hakket)
1 fed hvidløg (hakket)
½ karton hakkede tomater
1 tsk. chiliflager (eller mindre, hvis du ikke er til stærk mad)
1 tsk. balsamico eddike
1/4 tsk. sukker
50 g. fuldkornspasta
½ broccoli (små buketter)
1 spsk. gærflager
10 blade basilikum
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Ælt plantefarsen med krydderier og form små kødboller. Steg dem i olie på en slip let pande til de er godt brunede.
2. Steg løg og hvidløg et par minutter i lidt olie i en lille gryde. Tilsæt hakkede tomater, balsamico og sukker og smag til med salt og peber. Varm godt igennem.
3. Rør kødbollerne i saucen og hæld det i et ovnfast fad. Sæt i ovnen ved 175 grader 30 min.
4. Kog pastaen i letsaltet vand. Hæld vandet fra og dryp af.
5. Steg broccolibuketter i lidt olie 8-10 min. Krydr med salt og peber.
6. Server pasta toppet med kødboller i tomatsauce og drysset med gærflager og basilikum. Server broccoli til.
Kommentarer
Send en kommentar