Jeg fik denne ret i min måltidskasse fra Nemlig, og efter sigende er den til 2 personer. Der er dog mad nok til i hvert fald 3 voksne eller 2 voksne og 2 mindre børn.
Retten er indisk men ikke stærk. Det er dog afhængig af de valg af karry. Jeg fik et fint brev med i måltidskassen, og der skal bruges et alternativ som nævnt i ingredienslisten.
Cremet Indisk Kikærtegryde med Aubergine til 3-4 personer
Ingredienser:
1 sød kartoffel (tern)
1 aubergine (tern)
½ spsk. olie
salt og peber
150 g. fuldkornsris
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
20 g. ingefær (revet)
olie til stegning
½-1 spsk. indisk krydderiblanding, karry eller karrypasta
2 spsk. peanutbutter
2½ dl. vand
½ terning grøntsagsbouillon
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpure
30 g. rosiner
1 ds. kikærter (skyllede og afdryppede)
Saft fra ½ lime
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog risene i letsaltet vand 30 min. Sluk for blusset og lad risene hvile 10 min før vandet hældes fra.
2. Vend sød kartoffel og aubergine med olie, salt og peber og bag 25 min ved 180 grader.
3. Svits løg, hvidløg og ingefær i lidt olie et par minutter. Tilsæt indisk krydderi/karry og steg kort.
4. Tilsæt peanutbutter og rør godt rundt.
5. Tilsæt vand, hakkede tomater, bouillonterning og tomatpure, bring i kog og lad det simre 15 min.
6. Tilsæt kikærter og grøntsager og varm igennem.
7. Smag til med lime, salt og peber og vend rosiner i. Server med ris.
Kommentarer
Send en kommentar