Gå videre til hovedindholdet

Cremet Indisk Kikærtegryde med Aubergine



Jeg fik denne ret i min måltidskasse fra Nemlig, og efter sigende er den til 2 personer. Der er dog mad nok til i hvert fald 3 voksne eller 2 voksne og 2 mindre børn. 

Retten er indisk men ikke stærk. Det er dog afhængig af de valg af karry. Jeg fik et fint brev med i måltidskassen, og der skal bruges et alternativ som nævnt i ingredienslisten. 



Cremet Indisk Kikærtegryde med Aubergine til 3-4 personer


Ingredienser:

1 sød kartoffel (tern)
1 aubergine (tern)
½ spsk. olie
salt og peber

150 g. fuldkornsris

1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
20 g. ingefær (revet)
olie til stegning
½-1 spsk. indisk krydderiblanding, karry eller karrypasta
2 spsk. peanutbutter
2½ dl. vand
½ terning grøntsagsbouillon
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpure
30 g. rosiner
1 ds. kikærter (skyllede og afdryppede)
Saft fra ½ lime
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog risene i letsaltet vand 30 min. Sluk for blusset og lad risene hvile 10 min før vandet hældes fra.

2. Vend sød kartoffel og aubergine med olie, salt og peber og bag 25 min ved 180 grader.

3. Svits løg, hvidløg og ingefær i lidt olie et par minutter. Tilsæt indisk krydderi/karry og steg kort.

4. Tilsæt peanutbutter og rør godt rundt. 

5. Tilsæt vand, hakkede tomater, bouillonterning og tomatpure, bring i kog og lad det simre 15 min. 

6. Tilsæt kikærter og grøntsager og varm igennem. 

7. Smag til med lime, salt og peber og vend rosiner i. Server med ris. 







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...