Jeg har altid holdt af en god wok. Det er en nem måde, at få masser af grøntsager, og den er nem og hurtig at lave. Denne version er fedtfattig og du kan naturligvis bruge de grøntsager, du lige har i køleskabet. Hvis du gerne vil have lidt mere spark, kan du tilsætte en finthakket chili.
Wok med Tofu til 2 personer
Ingredienser:
2 fed hvidløg (finthakket)
4 cm. ingefær (hakket)
1 spsk. sesamolie (eller anden olie)
200 g. fast tofu (tern)
150 g. sukkerærter (halverede)
1 rød peber (tern)
100 g. edamamebønner (optøede)
1 bdt. forårsløg (snittet)
2 spsk. sojasauce
1½ dl. grøntsagsbouillon
saucejævner
salt og peber
125 g. fuldkornsnudler.
Fremgangsmåde:
1. Varm olien i en wok og steg hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt tofu og steg kort.
2. Tilsæt alle grøntsagerne og steg 5-6 min til grøntsagerne er møre.
3. Kog nudlerne i letsaltet vand.
4. Tilsæt sojasauce og bouillon, varm igennem og jævn med saucejævner til saucen er tyk. Smag til med peber og evt. lidt salt. Server på nudlerne.
Kommentarer
Send en kommentar