Gå videre til hovedindholdet

Linsekebab med Perlespeltsalat



Vegansk sommermad behøver slet ikke være kedelig. Disse kebabs kan sagtens genvarmes på en grill. De er lavet på linser, så de er både rigtig sunde og smager godt.



Linsekebab med Perlespeltsalat til 2 personer


Ingredienser:

1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (presset)
125 g. champignon (finthakket)
50 g. valnødder (grofthakkede)
1 lille potte persille (hakket)
½ håndfuld mynteblade (hakkede)
½ dl. finvalsede havregryn
1 dåse grønne linser (drænet)
1 tsk. spidskommen
½ tsk. allehånde
1/4 tsk. stødt muskat
salt og peber

1½ dl. perlespelt
1 spsk. citronsaft
½ spsk. olivenolie
1 agurk (tynde skiver)
½ pose rucola (skyldet)
½ håndfuld mynteblade (hakkede)
20 g. ristede pinjekerner

Fremgangsmåde:

1. Kog perlespelt 25 min i letsaltet vand, hæld vandet fra og bland med citronsaft og olivenolie. Lad det køle af.

2. Steg løg, hvidløg, champignon og nødder på en tør pande til vandet er løbet fra champignon. 

3. Vend champignonblandingen med persille, mynte, havregryn, linser og krydderier. 

4. Kør blandingen let med en stavblender uden at alle linserne bliver mast.

5. Form 8 kebabpølser og læg dem på en bageplade. Steg i ovnen 25 min ved 200 grader. 

6. Vend perlespelten med agurkeskiver, rucola og mynteblade. 

7. Anret perlespeltsalaten på to tallerkener og drys med pinjekerner. Anret kebab ovenpå og server.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...