Vegansk sommermad behøver slet ikke være kedelig. Disse kebabs kan sagtens genvarmes på en grill. De er lavet på linser, så de er både rigtig sunde og smager godt.
Linsekebab med Perlespeltsalat til 2 personer
Ingredienser:
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (presset)
125 g. champignon (finthakket)
50 g. valnødder (grofthakkede)
1 lille potte persille (hakket)
½ håndfuld mynteblade (hakkede)
½ dl. finvalsede havregryn
1 dåse grønne linser (drænet)
1 tsk. spidskommen
½ tsk. allehånde
1/4 tsk. stødt muskat
salt og peber
1½ dl. perlespelt
1 spsk. citronsaft
½ spsk. olivenolie
1 agurk (tynde skiver)
½ pose rucola (skyldet)
½ håndfuld mynteblade (hakkede)
20 g. ristede pinjekerner
Fremgangsmåde:
1. Kog perlespelt 25 min i letsaltet vand, hæld vandet fra og bland med citronsaft og olivenolie. Lad det køle af.
2. Steg løg, hvidløg, champignon og nødder på en tør pande til vandet er løbet fra champignon.
3. Vend champignonblandingen med persille, mynte, havregryn, linser og krydderier.
4. Kør blandingen let med en stavblender uden at alle linserne bliver mast.
5. Form 8 kebabpølser og læg dem på en bageplade. Steg i ovnen 25 min ved 200 grader.
6. Vend perlespelten med agurkeskiver, rucola og mynteblade.
7. Anret perlespeltsalaten på to tallerkener og drys med pinjekerner. Anret kebab ovenpå og server.
Kommentarer
Send en kommentar