Gå videre til hovedindholdet

Perlespeltsalat med Hvidkål og Stegt Tofu




Vegan goes New Nordic!

Tit er det nemmere at give sig i kast med f.eks. asiatisk mad, hvor grøntsagerne traditionelt fylder meget, men man kan sagtens slå nogle små smutveje og lave noget fransk, italiensk eller som her nordisk. 

Salaten er en perlespeltsalat med hvidkål, dild og hakkede mandler. Dertil har jeg stegt noget tofu og krydret det med citron. Tofu er naturligvis overhovedet ikke nordisk, men det er her smutvejen kommer i spil. 

Når man steger tofu, som jeg gør her, er det vigtigt, at tofuen er meget fast. Jeg anbefaler Aldi økologiske tofu.

Perlespeltsalat med Hvidkål og Stegt Tofu til 2 personer


Ingredienser:

2 dl. perlespelt
½ hvidkål (fintsnittet)
½ citron
½ tsk. salt
1 potte spidskål (finthakket)
½ spsk. olivenolie
peber
20 g. hakkede mandler eller nødder

200 g. meget fast tofu (i skiver)
olie til stegning
4 spsk. Ponzu (eller citronsaft, salt og peber)

Fremgangsmåde:

1. Kog perlespelt 20 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og afkøl kernerne i koldt vand.

2. Vend hvidkål med citronsaft og salt og lad det stå.

3. Steg tofuskiver i olie til de er gyldne på begge sider. 

4. Ælt kålen med en hånd så den bliver blødere. Bland med dild, olivenolie og peber.

5. Vend de afkølede kerner i kålen. 

6. Dryp tofuskiverne med Ponzu og server med salaten og et drys hakkede mandler.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...