Vegan goes New Nordic!
Tit er det nemmere at give sig i kast med f.eks. asiatisk mad, hvor grøntsagerne traditionelt fylder meget, men man kan sagtens slå nogle små smutveje og lave noget fransk, italiensk eller som her nordisk.
Salaten er en perlespeltsalat med hvidkål, dild og hakkede mandler. Dertil har jeg stegt noget tofu og krydret det med citron. Tofu er naturligvis overhovedet ikke nordisk, men det er her smutvejen kommer i spil.
Når man steger tofu, som jeg gør her, er det vigtigt, at tofuen er meget fast. Jeg anbefaler Aldi økologiske tofu.
Perlespeltsalat med Hvidkål og Stegt Tofu til 2 personer
Ingredienser:
2 dl. perlespelt
½ hvidkål (fintsnittet)
½ citron
½ tsk. salt
1 potte spidskål (finthakket)
½ spsk. olivenolie
peber
20 g. hakkede mandler eller nødder
200 g. meget fast tofu (i skiver)
olie til stegning
4 spsk. Ponzu (eller citronsaft, salt og peber)
Fremgangsmåde:
1. Kog perlespelt 20 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og afkøl kernerne i koldt vand.
2. Vend hvidkål med citronsaft og salt og lad det stå.
3. Steg tofuskiver i olie til de er gyldne på begge sider.
4. Ælt kålen med en hånd så den bliver blødere. Bland med dild, olivenolie og peber.
5. Vend de afkølede kerner i kålen.
6. Dryp tofuskiverne med Ponzu og server med salaten og et drys hakkede mandler.
Kommentarer
Send en kommentar