Gå videre til hovedindholdet

Perlespeltsalat med Hvidkål og Stegt Tofu




Vegan goes New Nordic!

Tit er det nemmere at give sig i kast med f.eks. asiatisk mad, hvor grøntsagerne traditionelt fylder meget, men man kan sagtens slå nogle små smutveje og lave noget fransk, italiensk eller som her nordisk. 

Salaten er en perlespeltsalat med hvidkål, dild og hakkede mandler. Dertil har jeg stegt noget tofu og krydret det med citron. Tofu er naturligvis overhovedet ikke nordisk, men det er her smutvejen kommer i spil. 

Når man steger tofu, som jeg gør her, er det vigtigt, at tofuen er meget fast. Jeg anbefaler Aldi økologiske tofu.

Perlespeltsalat med Hvidkål og Stegt Tofu til 2 personer


Ingredienser:

2 dl. perlespelt
½ hvidkål (fintsnittet)
½ citron
½ tsk. salt
1 potte spidskål (finthakket)
½ spsk. olivenolie
peber
20 g. hakkede mandler eller nødder

200 g. meget fast tofu (i skiver)
olie til stegning
4 spsk. Ponzu (eller citronsaft, salt og peber)

Fremgangsmåde:

1. Kog perlespelt 20 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og afkøl kernerne i koldt vand.

2. Vend hvidkål med citronsaft og salt og lad det stå.

3. Steg tofuskiver i olie til de er gyldne på begge sider. 

4. Ælt kålen med en hånd så den bliver blødere. Bland med dild, olivenolie og peber.

5. Vend de afkølede kerner i kålen. 

6. Dryp tofuskiverne med Ponzu og server med salaten og et drys hakkede mandler.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ