Denne opskrift er baseret på Mia Sommers "Hjemmelavet Flødeis", som du finder her.
Aquafaba er det vand, der er i dåsen med kikærter, og som vi indtil for få år siden bare hældte ud. Men det viser sig, at det vand har samme egenskaber som æggehvide, og at det derfor kan bruges til rigtig mange spændende ting - blandt andet hjemmelavet is.
Denne is er meget luftig og fryser ikke så hårdt som traditionel flødeis, så den skal ikke ud af fryseren før den skal spises.
Flødeis med Chokolade og Ristede Mandler, 1 liter
Ingredienser:
Vandet fra 1 dåse kikærter (kikærterne kan fryses)
150 g. flormelis
1 stang vanille
2½ dl. sojafløde
100 g. mørk chokolade (grofthakket)
100 g. mandler
Fremgangsmåde:
1. Rist mandlerne på en tør pande de de er gyldne og dufter dejligt. Køl af og hak groft.
2. Pisk vandet fra kikærterne (aquafaba) med en el-mikser ca. 5 min til det er stift og ligner stiftpiskede æggehvider.
3. Skrab kornene ud af vanillestangen og pisk dem i aquafaba. Pisk også flormelis i lidt efter lidt.
4. Pisk fløden helt stiv med en el-mikser og vend den i aquafaba'en.
5. Hæld isen i en plastbøtte og stil i fryseren 1½-2 timer.
6. Pisk isen igennem med en el-mikser og vend chokolade og mandler i. Fordel i portionsforme eller behold isen i plastbøtten. Frys igen i mindst 3 timer.
Kommentarer
Send en kommentar