Gå videre til hovedindholdet

Flødeis med Chokolade og Ristede Mandler




Denne opskrift er baseret på Mia Sommers "Hjemmelavet Flødeis", som du finder her

Aquafaba er det vand, der er i dåsen med kikærter, og som vi indtil for få år siden bare hældte ud. Men det viser sig, at det vand har samme egenskaber som æggehvide, og at det derfor kan bruges til rigtig mange spændende ting - blandt andet hjemmelavet is.

Denne is er meget luftig og fryser ikke så hårdt som traditionel flødeis, så den skal ikke ud af fryseren før den skal spises. 

Flødeis med Chokolade og Ristede Mandler, 1 liter


Ingredienser:

Vandet fra 1 dåse kikærter (kikærterne kan fryses)
150 g. flormelis
1 stang vanille
2½ dl. sojafløde
100 g. mørk chokolade (grofthakket)
100 g. mandler 

Fremgangsmåde:

1. Rist mandlerne på en tør pande de de er gyldne og dufter dejligt. Køl af og hak groft.

2. Pisk vandet fra kikærterne (aquafaba) med en el-mikser ca. 5 min til det er stift og ligner stiftpiskede æggehvider. 

3. Skrab kornene ud af vanillestangen og pisk dem i aquafaba. Pisk også flormelis i lidt efter lidt.

4. Pisk fløden helt stiv med en el-mikser og vend den i aquafaba'en. 

5. Hæld isen i en plastbøtte og stil i fryseren 1½-2 timer. 

6. Pisk isen igennem med en el-mikser og vend chokolade og mandler i. Fordel i portionsforme eller behold isen i plastbøtten. Frys igen i mindst 3 timer. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...