Gå videre til hovedindholdet

Flødeis med Chokolade og Ristede Mandler




Denne opskrift er baseret på Mia Sommers "Hjemmelavet Flødeis", som du finder her

Aquafaba er det vand, der er i dåsen med kikærter, og som vi indtil for få år siden bare hældte ud. Men det viser sig, at det vand har samme egenskaber som æggehvide, og at det derfor kan bruges til rigtig mange spændende ting - blandt andet hjemmelavet is.

Denne is er meget luftig og fryser ikke så hårdt som traditionel flødeis, så den skal ikke ud af fryseren før den skal spises. 

Flødeis med Chokolade og Ristede Mandler, 1 liter


Ingredienser:

Vandet fra 1 dåse kikærter (kikærterne kan fryses)
150 g. flormelis
1 stang vanille
2½ dl. sojafløde
100 g. mørk chokolade (grofthakket)
100 g. mandler 

Fremgangsmåde:

1. Rist mandlerne på en tør pande de de er gyldne og dufter dejligt. Køl af og hak groft.

2. Pisk vandet fra kikærterne (aquafaba) med en el-mikser ca. 5 min til det er stift og ligner stiftpiskede æggehvider. 

3. Skrab kornene ud af vanillestangen og pisk dem i aquafaba. Pisk også flormelis i lidt efter lidt.

4. Pisk fløden helt stiv med en el-mikser og vend den i aquafaba'en. 

5. Hæld isen i en plastbøtte og stil i fryseren 1½-2 timer. 

6. Pisk isen igennem med en el-mikser og vend chokolade og mandler i. Fordel i portionsforme eller behold isen i plastbøtten. Frys igen i mindst 3 timer. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost

I morgen vender hverdagen tilbage, og det betyder, at maden igen skal være sund og fuld af gode grøntsager. Som altid tager jeg udgangspunkt i diverse blade og kogebøger, og denne opskrift har udgangspunkt i en vegetarisk ret i juli måneds Spis Bedre.  Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost (2 personer) Ingredienser : 250 g. cherrytomater (kvarte) 1 rød peber (små tern) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (presset) 1 håndfuld basilikum 1 spsk. olivenolie salt og peber ½ spsk. balsamico 250 g. gnocchi 100 g. vegansk revet ost (f.eks. Violife eller Spir) Fremgangsmåde : 1. Fordel tomater, peberfrugt, squash, hvidløg og basilikum i et ovnfast fad.  2. Hæld olivenolie over og krydr godt med salt og peber. Vend rundt i det hele, så det bliver godt blandet. 3. Bag grøntsagerne 30 min ved 200 grader. 4. Bring en lille gryde letsaltet vand i kog og læg gnocchi deri. Når de stiger til tops i vandet, hældes dette fra.  5...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...