Dagens middag fra aarstidernes måltidskasse var en lækker hummus med peanutbutter, lunt brød og en top lækker tomatsalat. Lav f.eks. en stor portion til aftensmad og spis resten til frokost dagen efter.
Hummus med Brød, Grønt og Tomatsalat til 2 personer
Ingredienser:
1 ds. kikærter (skyllede og afdryppede)
1/4 agurk (stave)
1/4 rødkål (grove chunks)
1 citron (halveret)
2 fed hvidløg (pressede)
200 g. cherrytomater, kvarte
½ rødløg (ringe)
½ glas oliven
2 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
groft brød
Desuden: olivenolie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Rør saft af ½ citron sammen med 1 spsk. olivenolie, 1 fed presset hvidløg, salt og peber.
2. Læg tomaterne i en skål og hæld dressingen over. Fordel rødløg og oliven på toppen.
3. Læg kikærterne i en minihakker sammen tahin, spidskommen, saft af ½ citron, 1 fed presset hvidløg, 1 spsk. olivenolie og salt og peber. Blend til passende konsistens og tilsæt lidt vand, hvis det er nødvendigt.
4. Server hummus med brød, grøntsager og tomatsalat.
Kommentarer
Send en kommentar