Gå videre til hovedindholdet

Pakoras med Salat og Syrlige Agurker




Pakoras er en indisk specialitet, og det består af grøntsager vendt i dej og stegt i olie. Det er i den federe ende af skalaen, men smager fantastisk. Absolut egnet som vegansk tømmermandsmad. 


Pakoras med Salat og Syrlige Agurker til 2 personer


Ingredienser:

125 g. kikærtemel - eller hvedemel
1,25 dl. vand
2 tsk. indiske krydderiblanding
½ rød chili (finthakket)
½ agurk (kernerne skrabet ud og i små tern)
½ dl. eddike
1 bagekartoffel (groftrevet)
1 løg (tynde både)
1 lille broccoli (meget små buketter og revet stok)
1 bakke babyspinat
1 hjertesalat (snittet)

Desuden: olie, sukker, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rør en dej af kikærtemel, vand, salt, peber, indisk krydderiblanding og 1 spsk. olie. Dejen skal være tyk men ikke tør.

2. Varm eddike med 1 spsk. sukker, ½ tsk. salt og hakket chili. Hæld det over agurkerne og lad det trække.

3. Vend kartoffel, løg, broccoli og spinat i kikærtedejen og vend godt rundt. 

4. Varm 2 dl. olie i en halvstor slip-let gryde og læg skefulde af grøntsager i dej ned i gryden. Det gør ikke noget, hvis de falder lidt fra hinanden. Steg ca. 3 min, vend dem og steg 3 min mere. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. 

5. Anret salat og agurker på to tallerkener og server sammen med pakoras. 

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19495883/?claim=26gdn2tx66x">Follow my blog with Bloglovin</a>

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost

I morgen vender hverdagen tilbage, og det betyder, at maden igen skal være sund og fuld af gode grøntsager. Som altid tager jeg udgangspunkt i diverse blade og kogebøger, og denne opskrift har udgangspunkt i en vegetarisk ret i juli måneds Spis Bedre.  Gnocchi med Ovnbagt Tomatsauce og Revet Ost (2 personer) Ingredienser : 250 g. cherrytomater (kvarte) 1 rød peber (små tern) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (presset) 1 håndfuld basilikum 1 spsk. olivenolie salt og peber ½ spsk. balsamico 250 g. gnocchi 100 g. vegansk revet ost (f.eks. Violife eller Spir) Fremgangsmåde : 1. Fordel tomater, peberfrugt, squash, hvidløg og basilikum i et ovnfast fad.  2. Hæld olivenolie over og krydr godt med salt og peber. Vend rundt i det hele, så det bliver godt blandet. 3. Bag grøntsagerne 30 min ved 200 grader. 4. Bring en lille gryde letsaltet vand i kog og læg gnocchi deri. Når de stiger til tops i vandet, hældes dette fra.  5...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...