Gå videre til hovedindholdet

Pakoras med Salat og Syrlige Agurker




Pakoras er en indisk specialitet, og det består af grøntsager vendt i dej og stegt i olie. Det er i den federe ende af skalaen, men smager fantastisk. Absolut egnet som vegansk tømmermandsmad. 


Pakoras med Salat og Syrlige Agurker til 2 personer


Ingredienser:

125 g. kikærtemel - eller hvedemel
1,25 dl. vand
2 tsk. indiske krydderiblanding
½ rød chili (finthakket)
½ agurk (kernerne skrabet ud og i små tern)
½ dl. eddike
1 bagekartoffel (groftrevet)
1 løg (tynde både)
1 lille broccoli (meget små buketter og revet stok)
1 bakke babyspinat
1 hjertesalat (snittet)

Desuden: olie, sukker, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rør en dej af kikærtemel, vand, salt, peber, indisk krydderiblanding og 1 spsk. olie. Dejen skal være tyk men ikke tør.

2. Varm eddike med 1 spsk. sukker, ½ tsk. salt og hakket chili. Hæld det over agurkerne og lad det trække.

3. Vend kartoffel, løg, broccoli og spinat i kikærtedejen og vend godt rundt. 

4. Varm 2 dl. olie i en halvstor slip-let gryde og læg skefulde af grøntsager i dej ned i gryden. Det gør ikke noget, hvis de falder lidt fra hinanden. Steg ca. 3 min, vend dem og steg 3 min mere. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. 

5. Anret salat og agurker på to tallerkener og server sammen med pakoras. 

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19495883/?claim=26gdn2tx66x">Follow my blog with Bloglovin</a>

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...