Pakoras er en indisk specialitet, og det består af grøntsager vendt i dej og stegt i olie. Det er i den federe ende af skalaen, men smager fantastisk. Absolut egnet som vegansk tømmermandsmad.
Pakoras med Salat og Syrlige Agurker til 2 personer
Ingredienser:
125 g. kikærtemel - eller hvedemel
1,25 dl. vand
2 tsk. indiske krydderiblanding
½ rød chili (finthakket)
½ agurk (kernerne skrabet ud og i små tern)
½ dl. eddike
1 bagekartoffel (groftrevet)
1 løg (tynde både)
1 lille broccoli (meget små buketter og revet stok)
1 bakke babyspinat
1 hjertesalat (snittet)
1 hjertesalat (snittet)
Desuden: olie, sukker, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Rør en dej af kikærtemel, vand, salt, peber, indisk krydderiblanding og 1 spsk. olie. Dejen skal være tyk men ikke tør.
2. Varm eddike med 1 spsk. sukker, ½ tsk. salt og hakket chili. Hæld det over agurkerne og lad det trække.
3. Vend kartoffel, løg, broccoli og spinat i kikærtedejen og vend godt rundt.
4. Varm 2 dl. olie i en halvstor slip-let gryde og læg skefulde af grøntsager i dej ned i gryden. Det gør ikke noget, hvis de falder lidt fra hinanden. Steg ca. 3 min, vend dem og steg 3 min mere. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
5. Anret salat og agurker på to tallerkener og server sammen med pakoras.
<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19495883/?claim=26gdn2tx66x">Follow my blog with Bloglovin</a>
2. Varm eddike med 1 spsk. sukker, ½ tsk. salt og hakket chili. Hæld det over agurkerne og lad det trække.
3. Vend kartoffel, løg, broccoli og spinat i kikærtedejen og vend godt rundt.
4. Varm 2 dl. olie i en halvstor slip-let gryde og læg skefulde af grøntsager i dej ned i gryden. Det gør ikke noget, hvis de falder lidt fra hinanden. Steg ca. 3 min, vend dem og steg 3 min mere. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
5. Anret salat og agurker på to tallerkener og server sammen med pakoras.
<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19495883/?claim=26gdn2tx66x">Follow my blog with Bloglovin</a>
Kommentarer
Send en kommentar